...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

dinsdag 26 juni 2012

Geniale politiek

Minister Kamp (VVD) probeert het "flitsontslag" er door te drukken. D66 leider Pechtold loopt voorop bij het acuut omhoog willen rauzen van de pensioengerechtigde leeftijd.
Dit alles om meer mensen aan het werk te krijgen en te houden.

En ik lees dat werknemers huiverig zijn om van baan te veranderen vanwege de onzekerheid, en dat werkloze 55-plussers op muren stuiten bij het zoeken van werk.

Bij de gezondheidszorg wordt het beginsel van solidariteit sterk onder druk gezet door privatisering, die vele ogen voorziet van platina eurotekens. Dat lijkt zelfs verantwoordelijk minister Schippers (VVD) te gek te worden.

Naar mijn idee worden we in rap tempo in de richting gedirigeerd van een beschavingspeil, waaraan we ons nog maar sinds een paar eeuwen geleden langzamerhand ontworsteld hebben: het beschavingspeil waar stinkend rijke potentaten naar believen konden beschikken over lijfeigenen en dagloners. En waar de gemiddelde levensduur van arbeiders zo rond de 45 jaar lag. Voor hen was alleen de medische zorg van kwakzalvers bereikbaar.

Tja, dan heb je de vergrijzing keurig opgelost...

2 opmerkingen:

J@n. zei

En als de euro om zeep gaat gaan we helemaal ten onder met Europa, zegt men, maar wat doen we nu? Geld heeft de macht, maar op den duur gaat het echt niet goed.

Platoonline zei

Met prorail bewandelde de overheid een omgekeerde weg. Maar het moest eerst wel verkeerd gaan. Wel, laten we de volgende keer een beter keuze maken in het hokje. Want deze asocialen brengen ons inderdaad terug naar heel lang geleden.