...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

25 september 2013

Gaat u maar rustig slapen...

Ik kom nog even terug op de demonstratie o.l.v. Geert Wilders op 21 september. Geert Wilders heeft na afloop alle deelnemers bedankt voor hun aanwezigheid.

Geert Wilders werd in het parlement op een nette manier door Alexander Pechtold gevraagd om afstand te nemen van de waargenomen deelname met extreem-rechtse leuzen, symbolen en zelfs de Hitler-groet.
De botte scheldpartij door Wilders die daarop volgde, doet het ergste vermoeden, zeker in het kader van de eveneens door Pechtold ter sprake gebrachte flirt van Wilders met bepaalde partijen in Europa.
En passant werd ook Arie Slob, die Wilders vriendelijk verzocht normale taal te gebruiken, weggezet als "miezerig mannetje", die het niet waard was om serieus genomen te worden.
Zie HIER het videofragment uit het verslag van de NOS.

Tja... Gaat u maar rustig slapen, elke vergelijking tussen Geert Wilders en een boze droom uit het verleden (die nog tijdens het leven van onze ouders werkelijkheid is geweest), is slechts een boze droom...
En kijk HIER voor de aardigheid nog even wat de Telegraaf als vermeldenswaard overhield van de beelden: de aanleiding tot de scheldpartij vond men blijkbaar ondergeschikt.

7 opmerkingen:

Ria zei

Och uiteindelijk gaat het echt niet om gewone mensen.Het gaat allemaal om hun eigen portemonnaie.
Dit wel ten koste van de gewone man

groetjes, Ria

Nico van Hoorn zei

Mijn probleem is dat de SP vaak de lijn van Wilders volgt, als de SP dat maar niet te vaak doet.

MRe zei

Citaat Telegraaf:
Wilders zei geen zin te hebben om te reageren op pogingen hem in de rechts-extremistische hoek te drukken. Hij zei alleen dat „het vanzelf spreekt dat de PVV niets heeft met antisemitisme”.

Dat lijkt me wel voldoende duidelijk.

Kan mij wel voorstellen van dhr. Wilders dat hij het voortdurend zoeken naar zaken om hem te beschadigen helemaal zat is. Zeker van dhr Pechtold die met een (voor mij onuitstaanbaar) dédain de goedmens probeert uit te hangen.

Dwarsbongel zei

@Ria: Ik geloof er wel in dat een aantal politici hun werk uit idealisme doen om het gewone volk een zo goed mogelijk leven te verschaffen, maar er zijn ook evenveel die cynisme tot ideaal hebben verheven.
@Nico: Ik heb even het steunen van de PVV-motie door de SP vandaag gemist. Zoals ik het meen te mogen inschatten, is de ideologie van de SP om op te komen voor de lagere inkomensgroepen. De PVV (met als enig officiëel lid Wilders) bespeelt vaardig dit segment van het electoraat, vooral uit opportunistische motieven: daar vallen de meeste stemmen te halen!
@MRe: Vanavond P&W gezien? En ook verder flink rondgelezen, ook anders dan bij de hardcore-PVV reaguurders?
Men was het Van links tot rechts over eens dat GW vanuit een zekere mate van paniek tot zijn beschamende scheldpartij is gekomen, en dat dit de PVV geen goed heeft gedaan.
Als hij niet in de rechts-radicale hoek gedrukt wil worden, waarom zoekt hij dan binnen Europa juist samenwerking met rechts-radicale partijen?
Ik ben het op sociaal-economische onderwerpen vaak volstrekt oneens met Pechtold, maar vandaag had hij het absoluut bij het rechte eind: als je mensen, die o.a. de Hitlergroet brengen, bedankt voor hun aanwezigheid bij de door jou georganiseerde demonstratie, dan zoek je de verdenking zelf op.
Nee, er wordt niet voortdurend gezocht naar zaken om Wilders te beschadigen - Wilders loopt voortdurend te provoceren en roept dan dat hij "gedemoniseerd" wordt.
Wie of wat er gedemoniseerd wordt?
Alles wat in de verste verte door GW naar behoeven tot "links" kan worden bevorderd...

Anoniem zei

Prima stukje. Ook je visie op de reacties hierop. Maar ik vind het wel vreemd dat de kamervoorzitter, die wel meent corrigerend te moeten optreden als iemand de minister niet bij naam noemt, over deze onfrisse woorden haar mond houdt.

Dwarsbongel zei

@Tagrijn: ik heb in een flits voorbij horen komen, dat er een afspraak zou zijn in de kamer, dat de dames en heren elkaar zullen aanspreken op omgangsvormen. Evengoed ben ik het met je eens dat de voorzitter hier had moeten ingrijpen, zeker nadat Arie Slob, blijkbaar dus volgens de afspraak, Wilders aansprak op zijn onbeschofte gedrag, maar meteen ook onder uit de zak kreeg.
Ik stel voor dat de volgende keer bij een dergelijke eruptie van Wilders de overige kamerleden uit protest de zaal verlaten, of iets dergelijks...

platoonline zei

Ik deel je visie en vind ook dat Tagrijn gelijk heeft in zijn mening over de rol van de kamervoorzitter.
Toch ben ik van mening dat Pechtold Wilders onbedoeld een podium heeft gegeven. Want wij mogen zijn houding schandalig vinden, zijn achterban vind het geweldig dat hij Pechtold en Slob zo behandelt. Deze kiezers houden niet van rede maar van wanorde, de priemende vinger naar anderen steken en van een muur om Nederland.
Ik begrijp Pechtold, maar het is allemaal koren op de molen van GW en de zijnen. En laat het maar aan GW over om hier voordeel uit te trekken.