...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

25 oktober 2013

WE300 - Verwennen

Eind oktober op een terras bij een huisje op een bungalowpark.
Een schoondochter die een kopje thee brengt; zoon, kleinkinderen en oma zijn naar het zwembad met allerlei aantrekkelijke mogelijkheden.
Een kostelijke lunch genoten in de herberg van (hoe kom je nou aan zo'n naam ?!) Erve Kots...


Dat alles op uitnodiging van zoon en zijn gezin, om een dagje te komen meegenieten tijdens de herfstvakantie. En och, blijf maar een nachtje, dan kunnen jullie bij het diner ook een glaasje drinken.

Het weer is ons dezer dagen bepaald niet ongunstig gezind. Regen is tot nu toe beperkt gebleven tot de uren dat het Grote Licht toch al uit is, al was daar soms een sporadische klap onweer bij.
Maar de temperaturen waren nog steeds van aangename aard, zodat ik vóór deze feestelijke onderbreking van ons dagelijks bestaan nog een paar mooie fietstochten heb kunnen maken, steevast bij thuiskomst beloond met thee of koffie en versgeperst vruchtensap.

Op het park dineren we 's avonds met een soort barbecue. Je haalt vlees, vis, enz. en steekt dat aan spiezen die je op eigen tafel grillt. Heerlijke sauzen staan klaar. Voeg daarbij lekkere drankjes en de genieting is compleet. "Eten bij de afzuigkap", noemen de kleinkinderen dat: boven elke tafel zit zo'n ding.

De volgende dag gezellig samen ontbijten, dan inpakken en op weg naar huis samen een historisch stadje, Groenlo, verkennen: mooi en interessant, prachtige foto's, en herinneringen aan een andere oude vesting!


Twee dagen zon, op een prachtig Achterhoeks herfstlandschap, wat wil je nog meer? Maar we kregen nog meer - inhalen wat we door de afstand toch wel missen, contact met deze kinderen en kleinkinderen en intussen ook nog in de watten gelegd worden!

Toch is het ook wel prettig om weer in ons eigen huis thuis te komen...

PlatoOnline's WE-300 schrijfuitdaging: schrijf een verhaal van exact 300 woorden, waarin het thema-woord niet voorkomt! Themawoord voor oktober = Verwennen

4 opmerkingen:

platoonline zei

Dwarsbongel, ik heb deze WE net aan M. voorgelezen. We waren al eens Tubbergen en de streken daar bevallen ons prima. We gaan dus ook een keer naar Groenlo en wie weet eens naar Erve Kots (die naam is wennen maar daar kunnen die broers niks meer aan veranderen).
De link staat er inmiddels dus ik hoop dat er flink wat reactie komen hier. Ik vond het een fijn en inspirerend stuk.

Mrs. T. zei

Wat heerlijk om samen met de mensen waar je van houdt mooie herinneringen te maken. Met plezier je WE gelezen.

Rebelse Huisvrouw zei

Het klinkt als een gezellig dagje, met kinderen en kleinkinderen. Erve Kots - geweldig, die naam! Die moet ik onthouden! Gezellige WE.

Ria zei

het was fijn lezen op je weblog Dwarsbongel. Groenlo ken ik nu een beetje dank zij jou.De laatste zin van je WE .Toch ook weer blij thuis te zijn .Inderdaad Oost West thuis best.
Mooie WE en de gebroeders Kots doen hun naam geen eer aan zo te lezen.
Mooie WE
groetjes, Ria