...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

30 oktober 2011

Niklas 111029

Maxiavelli Verhagen: hij wil liever de macht behouden
(dus, fraai verbloemd, Geert's obsessie bevredigen)
dan het Christelijke principe van barmhartigheid handhaven.

5 opmerkingen:

J@n. zei

Is hij dan een christen? Daar stelde ik me heel iets anders bij voor.

Ximaar zei

Ik ga hier niet over bloggen omdat ik het belachelijk vind dat zulke detailzaken de landelijke bestuurders dagen bezeighoudt. Hebben ze nix beters te doen?

Daarnaast vind ik de studie-oplossing van het CDA belachelijk ze proberen op die manier over de rug van die jongen hun partij bij elkaar te houden. Dat terwijl ze weten dat die jongen echt geen studiehoofd is en dus op dat visum vastloopt. Als ie wel een studiehoofd was, dan was er al eerder voor deze oplossing gekozen.

Het is daarnaast warng dat hij wel had mogen blijven als hij door deze ouders was geadopteerd. En verder is Angola een stuk verbeterd omdat China dat land heeft geadopteerd. Het is bij lange na niet meer zo erg als toen hij er vertrok.

Best moeilijk voor Westerse politici om toe te geven dat een regering met waarschijnlijk meer bloed aan hun handen dan Gadaffi Angola wel uit het dal krijgen en de Westerse landen niet.

Bertie zei

Ximaar,. weet jij exact in hoeverre de situatie in Angola verbeterd is?
Vraag je je niet af waarom het CDA de regels niet aanpakt, zoals dat er per se een adoptie nodig is? En kletskoekt over een kansloze studiemogelijkheid? Ze zitten vast aan Wilders gedoogregels en Leers lijkt niet gebruik te durven maken van een uitzonderingsregel.
En de wereldpolitiek kunnen we beter niet aan ze overlaten.
Trouwens, het is bezopen dat een regering mensen als deze Mauro (en Mauro 2, 3, e.v.) niet binnen durft te laten; als de angst voor asielzoekers (lees: moslem) zo diep zit, mankeert er iets aan de regeerders.

Dwarsbongel zei

@J@n: de kiezers blijkbaar ook, zie de peilingen.
@Ximaar: De landelijke bestuurders dienen zich op adequate wijze met zulke individuele problemen bezig te houden, maar niet de landelijke politiek. Die dient zich bezig te houden met regels om de regels niet te laten uitdraaien op een "befehl ist befehl"-sfeer. En de politiek moet zich in ethische kwesties zeker niet laten leiden door een cynisch machtsspel.
Ook adoptie is, zover ik begrepen heb, getorpedeerd door kommaneukende (of zelfs opportunistisch interpreterende) ambtenaren.
Intussen is die jongen al zóver kapotgemaakt, dat we hem maar beter naar Angola kunnen sturen, waar zijn moeder hem niet wil, hij de taal niet spreekt en het leven niet kent, en wij nooit meer iets van de gevolgen horen voor hem.
Zowel het christendom als het humanisme kennen het begrip medemenselijkheid, dat wordt hier gewurgd met formaliteiten.
Waarom stemt 80% van dat CDA-congres vóór een menslievender regeling, en houdt zowel minister als fractie vast aan de harde lijn? Ik zal het je zeggen: de wurggreep van Wilders en de machtsgeilheid van Verhagen!
Een ex-schoonzoon van me heeft in Angola gewerkt. Zijn verhalen geven me geen ruimte voor jouw optimisme over dat land...

Plato zei

Ik ga hier ook niet over bloggen. Politici met te grote Ego's zouden verplicht moeten worden tot veldwerk in zo'n arm land. Dan piepten ze wel een woordje anders bij terugkomst.