...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

donderdag 10 mei 2012

Leve de marktwerking...

Kamer is klaar met ProRail, kopt de Telegraaf.
Nota bene de kampioen marktdenken, de VVD, wil de privatisering van Prorail terugdraaien en er weer een volledig overheidsbedrijf van maken.
Daar zijn heel wat ongelukken en miskleunen voor nodig geweest om ze tot dat inzicht te brengen!

Vervoerder Syntus in geldnood, en Problemen Syntus niet uniek, meldt de NOS.
Aanbesteding van het Openbaar Vervoer, waarbij geconcurreerd wordt op prijs, leidt tot uitgeklede dienstverlening en roofbouw op personeel. En faillissement, zodat de marktwerking zichzelf opheft, omdat er alleen een paar grote bedrijven overblijven, die elkaar niet bijten.
"De aandeelhouder wint", schreef Alexander Pola al.

Weer meer zorgfraude opgespoord, kopt Trouw.
"Zorgaanbieders blijken de grootste bedriegers. Ongeveer driekwart van de fraudegevallen werden gepleegd door medische specialisten, GGZ-instellingen en andere zorgaanbieders."
Marktwerking zou toch de zorg goedkoper en beter maken?
Maar we hebben de premies als een raket zien stijgen en het verplichte eigen risico ging nog sneller omhoog, terwijl steeds meer medicijnen en behandelingen niet meer worden vergoed.
En degenen die het meest aan de zorg verdienen, frauderen blijkbaar het meest.

Leve de marktwerking, weg met de burger, want die kost alleen maar geld...

4 opmerkingen:

tagrijn zei

Zo zijn er tal van dingen die beter door de overheid geregeld kunnen worden. Liberalisering schiet vaak veel te ver door.

platoonline zei

Marktwerking op het spoor. Waar bedrijfjes op de rails springen waar de NS geen brood in ziet. Dan kan er ook alleen maar faillisement volgen. Zie Lovers.

En als we toch bezig zijn, mag die energiemarkt ook weer naar de overheid dan?

J@n. zei

We hadden er vroeger een gezegde over: 'De gelegenheid maakt de dief', maar die is niet meer zo in zwang.

Anoniem zei

Deze berichtjes verbaasden me en bevesigden mijn visie. Ik moest wel twee keer luisteren om echt te horen dat het de VVD was die idd een staatsbedrijf wilde. Ik dacht dat mijn oren verstopt waren. Het klopte inderdaad tot mijn verbijstering. Zou de VVD wakker worden.
Ik heb nooit in marktwerking geloofd en krijg idd gelijk. De energiemarkt is een ondoordringbaar woud geworden, de zorg een onmenselijk bedrijf en bij de telefoonaanbieders ben ik het spoor bijster.