...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

maandag 27 augustus 2012

Niklas - 120827-2 - Verkiezingsprogramma's

Even gekeken naar de doorrekening van de verkiezingsprogramma's door het CPB, met korte en langetermijn-effecten, en dacht onvermijdelijk aan Godfried Bomans: "Een statisticus waadde vol vertrouwen door een rivier die gemiddeld één meter diep was. Hij verdronk jammerlijk."
Deze van Toon Verhoeven past er ook wel bij: "Vraag een econoom nooit te voorspellen hoe laat het over een uur zal zijn, want dat haalt hij niet in die tijd."

5 opmerkingen:

Groninganus zei

"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."

tagrijn zei

Ik heb het debat verkozen boven Van Dis. Die kan ik altijd nog ín de herhaling'zien. Kwam weinig uit, maar wel was duidelijk wie het gedachtengoed van zijn partij het best naar voren bracht.

J@n. zei

Statistieken waren toch ook de grootste leugens, of.....?

Plato zei

Statistieken hebben natuurlijk wel degelijk hun waarde. Maar ik vind die opmerking van Bomans zo geweldig. Die andere trouwens ook. Meer omdat het een vondst in een stukje is dan als waarheid.

Ik heb stukjes van het debat gezien. Maar ik hield het niet vol. Iedereen was ZO vol van het eigen gelijk en was zo volgepompt met instructies teneinde zo goed mogelijk over te komen. Ik haat dat.

Als Rutte weer meedoet is het een goede reden al vanaf het begin niet meer te kijken. Ik krijg daar uitslag van.

Wat ik ook erg vind trouwens: het niet over beleid hebben maar het over de mens achter het beleid hebben. Niet omdat je het a priori zo goed met die mens meent, maar puur uit electorale overwegingen. Alles wat je op de TV ziet is op een of andere manier vals en manipulatief.

rob alberts zei

Mijn stem staat vast.
Maar evenzo goed heb ik genoten van dit blog.
Vriendelijke groet