...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

vrijdag 26 juli 2013

WE300 - Boeien

De veerboot zwoegde door de vaargeul, die was aangegeven met bakens. Onder begeleiding van twee agenten van regionale politie (de plaatselijke politiechef had versterking van de overkant laten komen; op het eiland was niet voldoende mankracht voor een dergelijk escorte naast de gewone taken) waren er twee mannen aan boord. Hun handen waren met straps samengebonden. Ze werden naar de vaste wal gebracht voor verder onderzoek wegens ernstige misdragingen op het rustige waddeneiland.
Natuurlijk is daar in de vakantieperiode wel eens herrie, maar deze twee, Hendrik-Jan de T. en Cornelis C., hadden grenzen overschreden.

Het begon op de eerste dag van hun aanwezigheid op het eiland. Ze bleken geen onderkomen te hebben gereserveerd, terwijl alle faciliteiten waren volgeboekt. Reguliere bezoekers reserveren vaak aan het eind van hun vakantie al voor volgend jaar.

Omdat de laatste boot al vertrokken was, hadden ze een probleem, mede omdat de Algemene Politie Verordening verbood om in de open lucht te overnachten.
Het geld dat ze bij zich hadden bleek niet toereikend om iets te ritselen, niemand toonde interesse.
Ze besloten dat verbod dan maar te negeren, en een kroeg in te duiken tot sluitingstijd.

Ze vulden de tijd met gepraat. De omstanders dachten dat de steeds luidruchtiger wordende gesprekken gingen over een klassieke filosoof, waarbij de één verder doorgeleerd had in die richting dan de ander, die voornamelijk aan het opbinden van planten leek te denken.

Uiteindelijk waren de heren de slaags geraakt. Toen het gezag te hulp was geroepen, bleken de geldelijke middelen ontoereikend om het gelag te betalen, en ontbrak een onderkomen voor de nacht. Dat kregen ze alsnog in de cel, wegens wanbetaling, verstoring van de openbare orde, en vernieling van de inboedel van de kroeg (Cornelis was door de gammele stoel gezakt waarop de potige Hendrik-Jan hem had doen belanden).


Plato's WE-300 uitdaging voor juli/augustus: themawoord = Boeien.

15 opmerkingen:

Rebelse Huisvrouw zei

Haha, wat een leuk stukje! Al die heren komen me op de een of andere manier bekend voor, hoop dat ze het wel weer uitgepraat hebben naderhand!!

Melody Music zei

;-) zijn de namen geheel toevallig of ???

Leuk verhaal....zo kregen ze uiteindelijk toch nog wat ze wilden alleen in een vorm die ze van te voren vast niet bedacht hadden.

Anoniem zei

Ha! Nooit gedacht dat die twee samen nog eens aan de rol zouden gaan...
Mooi gevonden, deze WE300!

Plato zei

Whahahaha, helemaal terecht, die actie van de regionale politie. Van zulke lui kun je ook niet verwachten dat ze eens omstandig en deskundig uit de kleine Hippias gaan citeren. Bezopen filosofen van de kouwe grond, dat zijn het.
Met een vette grijns gelezen, dwarsbongel.

Anoniem zei

Ja, dat is ook een manier om an onderdak te komen!

Ria zei

Heerlijk om jou logjes te lezen. Ik ben weer helemaal bij. Die prent van Wick lijkt me rustgevend als je niet in slaap kunt komen.Het is heel mooi.
De WE gelezen met een lach.
groetjes, Ria

Petr@ zei

Oei, ze hebben het wel heel bont gemaakt! Duo Wat en Halfwat!
Heel leuke WE!

platoonline zei

Wat nou Duo Watten Halfwatt? Wat is dat voor discrimenerend verhaal hier over ons tweeën. Hahaha, wat zijn we leuk. Humor ten koste van. En iedereen doet braaf mee, Plato niet in de laatste plaats. En daar werk je je nou voor in het zweet.
Enfin, wij negeren jullie. Jullie zijn het niet waard dat wij op deze onzin ingaan. Wij bongelen er dwars tegen in. Ajuus.

Cornelis Critieck, mede namens (Pieter, Theodorus) Tuinier.

Hanscke zei

Was het een nachtelijk tochtje of was het inmiddels al ochtend geworden? Dure gasten.

Marja zei

Geweldige invulling. Met plezier gelezen.

Me, Myself and We zei

Haha. Leuke invulling van het woord boeien. :-) hopelijk hebben ze het uitgepraat nadien! En was hun vriendschap niet verstoord. Liefs, Me

Anoniem zei

Niet alleen heel grappig, maar ook goed geschreven, deze WE! Met heel veel plezier gelezen!

Laura Buszewski zei

Hahahaha zo zie je maar Critieck en Tuinier luidruchtig, geen geld toen was het gauw uit met het plezier .

Met een smile gelezen leuke WE

Groetjes Laura

Minoesjka zei

Hé, die twee herrieschoppers ken ik ...... tja, als ze Plato niet bij zich hebben om zich uit netelige situaties te redden dan gaat het helemaal fout met die twee!

jokezelf zei

Erg leuk, deze WE. Het verhaal zou zó in een plaatselijk sufferdje opgenomen kunnen worden ter leringh ende vermaeck van de bevolking en de toeristen die wel zo handig zijn geweest om een accomodatie te boeken.