...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

zaterdag 25 januari 2014

Niklas - 140125 - Politieke logica en vooroordelen over oudere werklozen

Het Sociaal Cultureel Planbureau constateert dat oudere werknemers, door vooroordelen, discriminatie ervaren bij het solliciteren. Dat is niets nieuws, een open deur intrappen.

Lodewijk Asscher lijkt me besmet door het irrationele optimisme van zijn baas. Hij vindt dat oudere werknemers zelf moeten laten zien dat die vooroordelen onterecht zijn. "Praat erover met collega's bij de koffieautomaat".
Het probleem is juist dat oudere werkzoekenden daar niet bij de koffieautomaat met collega's over kunnen praten, omdat ze werkzoekend zijn, en dus geen collega's hebben!

Tevens blijkt dat leeftijdsdiscriminatie al begint bij 45 jaar, terwijl de politieke genieën die dit land zeggen te besturen, de AOW-leeftijd omhoog brengen, en tegelijk elke dag ontslagrondes worden gemeld...

2 opmerkingen:

rob alberts zei

Het is voor politici zo makkelijk om allerlei gemeenplaatsen te geven.

Instemmende groet,

platoonline zei

Het zijn politieke genieën omdat ze in de politiek zitten. Daarbuiten zijn ze beslist niet geniaal maar hebben ze amper kijk op wat er werkelijk gebeurt. Bij veel bedrijven wordt je als 40 plusser niet serieus genomen want ja, statistisch gaat je prestatie dan al omlaag. Ouderen zijn vaak nog alleen maar bezig met verdedigen tegen een jonge meerderheid.

Overigens: wat dacht je van de jongeren die niet aan de bak komen omdat ondernemers iemand gaarne na een half jaar ontslaan en dan weer een nieuwe jonge lichting aannemen die goedkoop en gezeglijk is.

En zo maar door. Mijn zoon heeft er zijn buik van vol.