...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

17 juni 2014

WE300 - Scoren

PlatoOnline's WE-300 schrijfuitdaging: schrijf een verhaal van exact 300 woorden, waarin het thema-woord niet voorkomt! Themawoord tot 30 juni 2014 = Scoren

Ik had voor deze WE300 al een aanzet, met KvdB in de hoofdrol. De omroep uit de hoek van het uitbannen van oranje juichpakken uit de plaatselijke supermarkt omdat de bedenker de blasfemische naam Donders draagt, en gebedsdemonstraties tegen hardrockconcerten, soms nog met succes ook. Zelf speelt men Gospelrock: maar zijn dat en satanische rock geen tegenstromen in dezelfde geestenwereld?.

KvdB had een meteorologe gecharterd, die met flink aandringen best bereid was tot het "onverantwoord" noemen om het Pinkpopterrein niet te ontruimen toen De Heer Zijn gramschap ontlaadde.
Geen woord over het risico van paniek.
De meteorologe werd later gecorrigeerd: ze sprak op persoonlijke titel, niet namens haar werkgever.

Pinkpop is voorbij, het WK voetbal is begonnen. En hoe: elke Oranjefan lijkt persoonlijk die vijf doelpunten te hebben gemaakt. Dat zouden pakweg zevenmiljoen kijkers maal vijf, dus vijfendertigmiljoen doelpunten zijn...

Vandaag denkt De Telegraaf een "kans voor open doel" niet te mogen missen: Volkert "in het wild", gefotografeerd in Amsterdam, paginabreed op de voorpagina, en binnenin gaat men verder.Met veel omhaal "uitleggend" dat daarmee een maatschappelijk belang gediend wordt: "de maatschappelijke verontwaardiging is nog steeds groot en de vrijheid van Telegraafuiting is belangrijker dan Volkerts persoonlijke levenssfeer" (lees: veiligheid).
Ook nadat hij zijn straf heeft uitgezeten en moet resocialiseren?

Zullen we ook maar weer zeuren over het oorlogsverleden van De Telegraaf?

Toppunt van schijnheiligheid: Volkerts achternaam wordt nu consequent als initialen gegeven, maar was diezelfde krant niet de eerste die zijn volle naam publiceerde?

"Hij protesteerde niet tegen het fotograferen". Nee, overvallen door de hem opwachtende fotograaf? "Wakker Nederland" wist waar Volkerts advocaat huist.
Het gespuis, dat het "jachtseizoen" al heeft geopend op de dag dat hij vrijgelaten werd, nu ook.
Het is sensatienieuws, aanwakkeren van maatschappelijke beroering, maar is dit daarom ook niet: faciliteren van molestatie of erger?

12 opmerkingen:

Meer dan mamma zei

Ik kan mij de angst van de mensen wel voorstellen, maar aan de andere kant, die man heeft zijn straf uitgezeten. Ook hij heeft recht op een "nieuw" leven.

Mooie WE, een waar je over na gaat denken.

Mirjam Kakelbont zei

Waar ik moeite mee heb, is dat Volkert nooit spijt betuigd heeft van zijn daad. Iedereen heeft het recht op een herkansing, maar de familie van de slachtoffers zullen zeggen dat zij levenslang hebben gekregen, en daar is ook iets voor te zeggen.
Ik heb een sch*thekel aan die meneer Donders, maar alleen al om mensen "daar" dwars te zitten, had ik er een willen hebben :-)

Dwarsbongel zei

** Er gaat blijkbaar momenteel af en toe iets mis, waardoor reacties meervoudig geplaatst worden. Ik zal de overtollige weghalen, en proberen dat bij te houden...

Anoniem zei

Hypocrisie, onderbuikgevoel, anderen jouw mening opleggen... we zien het hier allemaal voorbijkomen.
Goede WE die aan het nadenken zet!

♫ M e l ☺ d y ♫ zei

Al kunnen we het over veel dingen nog zo oneens zijn...
Eens kunnen we het wel zijn over het feit dat 'Nieuws' nooit objectief is.
Hoe triest is dat eigenlijk?
Zeker als je je realiseert dat 'nieuwsbrengers' zich achter een hoop gebral verschuilen omdat ze weigeren na te denken over de gevolgen van hun publiceer- en presenteerdrang..

Met jouw WE daarentegen is niets mis!

Corline zei

Dit is weer een echte 'Dwarsbongel'. Dat vind ik zo knap van jou: je weet in je WE's de zaken altijd van zoveel kanten te belichten.
Dat is pas scoren! Het is wel een rare wereld waarin we leven. Voetbal lijkt wel veruit het belangrijkste.
Een goed stuk!

platoonline zei

Eens met de anderen: je belicht het schijnheilige in de samenleving van verschillende kanten. En dat onder het mom van veiligheid, vrije nieuwsgaring en nog wat van die termen. Het moet ergerlijk zijn te beseffen dat wat je ook schrijft, dit altijd zal doorgaan. Die wetenschap heeft zelfs Freek de Jonge moedeloos gekregen. Is het daarom dat we met zijn allen gewoon over de armoede heen lekker voetballen kijken in die 'rijk gevulde' stadions?

Prima WE. Alleen: wie is in hemelsnaam Donders en wat is Kbvb?

Dwarsbongel zei

Dank voor al jullie complimenten!
@MeerDanMamma: Ik vraag me af wie momenteel iets te duchten heeft van VvdG, behalve misschien GW, maar die kan op onze (beveiligings-) kosten vrijelijk zijn misbaar over ons uitstorten...
@Mirjam: Er zijn héééél veel mensen die nooit een woord van spijt zullen uiten! Je opmerking over de familie van het slachtoffer is terecht.
@Plato: KvdB is het presentatiedou Knevel en van den Brink (bij ons wel genoemd: snor en dorpsplein) van de EO. Een leraar op de LTS vroeger gebruikte de afkorting voor iets wat hij niet zag zitten, maar die uitwerking zal ik hier achterwege laten. Roy Donders is pas onder mijn aandacht gekomen doordat hij blijkbaar een oranje "juichpak" heeft bedacht, waarmee supermarktketen Jumbo zieltjes eh... extra inkomsten tracht te winnen, en waartegen de zwarte-kousen sector in Barneveld in opstand is gekomen: zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Roy_Donders en http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/3663973/2014/05/30/Jumbo-verslikt-zich-in-Donderse-juichpakken.dhtml

platoonline zei

Knevel en van den Brink, het illustere EO duo. Dat had ik moeten weten. Dank je we.

Laura zei

In vele opzichten kom je hypocrieten en schijnheiligen tegen. En ja het nieuws men last zich beinvloeden of vormt een eigen mening.

VvdG zou ik zelf ook niet als buurman willen hebben alleen al omdat hij het recht heeft genonen om een persoon vh leven te beroven . Dat is niet goed te praten.

Mrs. T. zei

Interessante WE. Ik ben benieuwd wat jij van deze column vind.

Mrs. T. zei

Oh, dan moet ik de link wel plaatsen. http://www.nrc.nl/heijne/2014/06/15/brandstapel/