...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

12 december 2015

151212 - ZOZ - Van een keuken en een late ZOZ

Wie mee wil doen met (of luisteren bij andere deelnemers) ZOZ: Zwijmelen op Zaterdag, kan terecht bij Marja.

Het derde "ego-document" op rij bij ZOZ. Deze week is onze keuken vervangen, en dat vroeg alle aandacht, soms alleen door het wachten op...
Marijke woont in dit huurhuis vanaf 1979, en er zat nog steeds dezelfde keuken in. De kraan lekte, maar verder functioneerde het allemaal nog wel, afgezien dat ik tijdens het afwassen steeds mijn kop stootte tegen de bovenkastjes.


We vroegen dus bij onze "huurbaas" Domesta na, wat er mogelijk was. In elk geval bleek "ons" type kraan niet meer beschikbaar voor vervanging, zei de mevrouw die kwam kijken hoe het er bij stond. Ze had folders bij zich welke keuzemogelijkheden er zijn qua kleuren en fratsen, dat laatste tegen bijbetaling.

Onze eerste keus van frontkleur van de kastjes en contrasterend werkblad had al een handtekening op het formulier, maar na een zekere mate van paniek dat het te donker zou worden, bleken we toch nog te kunnen veranderen van keuze. Bij de andere kleur kastjes werd het werkblad ook een andere kleur. De tegels en handgrepen bleven gelijk.

Onze uiteindelijke keuze bleek zelfs een compliment waard voor de kleurcombinatie van kastfronten, werkblad, tegels en handgrepen. Toen moest het besteld worden, en wij wachten op de aankondiging wanneer het zou gebeuren. Dat kwam op een moment dat we enige afspraken moesten afzeggen.

Als de keuken uit je huis gesloopt wordt, is het eerst wel even een puinhoop, alsof er wilde beesten hebben huisgehouden!


De eerste song waaraan ik dacht toen ik weer aan een ZOZ dacht (dat slaat niet op de vakmensen, die hebben prima werk geleverd!), is UB40 - Rat in Mi Kitchen:


Zo hebben we een week in de rotzooi gezeten, kamperen in eigen huis, niet kunnen koken, behalve iets met de combi-magnetron, afwassen in de wasbak in de badkamer.
Maar onze geweldige buren hebben ons twee keer aan tafel genodigd. Dat was gezellig, en lekker eten. Nog een keer naar het UMCG tussendoor, en dat koppelen we vaak aan eten bij Ikea. Daar haalden we ook de fraaie LED-verlichting voor boven het aanrecht.
Budgettair nu onhandig door een medische kostenpost en kerst in aantocht, maar je wilt het ook meteen goed hebben.


Vandaag hebben we de alles van her en der teruggezocht en de kastjes ingeruimd. We hebben weer een keuken en kunnen weer koken!
Meteen maar aan de slag met Banana Split van de Swedish Chef uit The Muppet Show:


7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik volgde de keukenverhalen al op het smoelenboek en verwachtte eigenlijk niet eens een bijdrage deze week. Jullie hebben het druk genoeg. Tof dat je toch nog heel toepasselijke nummers hebt gevonden. De keuken is keurig geworden. Heerlijk dat alles weer een plekje heeft gevonden.

Ria zei

Ik vind beide keukens mooi en beide muziekjes ook.

groetjes, Ria

Joanne zei

Wat is de keuken mooi geworden. Nu genieten! Leuke bijpassende muziek. Ik heb genoten.

Liefs Frederique

Nietzomaarzooo zei

Gelukkig geen rat in jouw keuken, die prachtig is geworden. Stoot je je hoofd nu niet meer?

Anoniem zei

Zo is alles 'pico bello'. Hier is he drie jaar geleden gebeurd tegelijk met de badkamer. Inderdaad, wat een bende! Maar jullie hebben de fluitketel maar weer op z'n oude plekje gezet!

natasja zei

Wat is dat mooi geworden zeg! Wat een klus! Maar nu genieten!

Anoniem zei

Mooie keuken!

Ook ik geniet van een nieuwe keuken.
Een keukenprins ben ik niet.
Maar mijn eigen potje klaarmaken lukt mij aardig.

Vriendelijke groet,