...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

16 februari 2019

190216 - ZOZ - Van een tante en een melodie

Deze week weer een korte bijdrage van mij. Een klassieker uit de Nederbeat (nl). De tekst van de song is niet de aanleiding tot deze keuze, alleen de titel en de melodie.

Zondag overleed op 100-jarige leeftijd een tante van me. Tante Anna, we zeiden meestal tante An. Toen ik dat bericht kreeg, drong deze song zich aan mij op. Deze foto werd vorig jaar gemaakt, op haar 100ste verjaardag. Gisteren is ze begraven bij haar man, die ze al 10 jaar moest missen, uitgeleide gedaan door haar kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, andere familieleden en vrienden.

De naam van de band zal misschien weinig mensen nog wat zeggen, maar het was destijds een fenomeen, in elk geval in Nederland. De groep was actief van 1965 tot 1971, en heeft later nog een opleving gehad. Ik bedoel Q65 (en).

Ik vind het nog steeds een bloedmooie melodie, en omdat tante An graag zong, draag ik deze bijdrage aan haar op. Ook al had ze misschien meer met andere dan popmuziek, deze zal ze vast hebben kunnen waarderen...

Q65 - Ann:Wie mee wil doen met (of luisteren/kijken/lezen bij andere deelnemers) ZOZ: Zwijmelen op Zaterdag, vindt de links bij Trees.
Afleveringen t/m ZOZ260 vind je bij Marja.


14 opmerkingen:

Platoonline zei

Q65.... maar dat is een tijd geleden. Natuurlijk ken ik ze nog. Ik heb de leeftijd :-)
Dit nummer kende ik trouwens niet. Leuk lied en nu voor tante An heel toepasselijk. Ze zal daarboven wel even genoten hebben.
Mooi blogje. Graag gelezen.

Happy Hulk zei

Leuk om weer eens te beluisteren.

Groet van een Q fan

M e l o d y zei

Allereerst mijn oprechte condoleances uiteraard en alle wensen die bij zo'n verlies horen.

De muziek kende ik wel maar verdere info eromheen niet. Is me niet bijgebleven al was ik er toen al wel.

Rianne zei

Q65 zegt mij echt nog wat. Heerlijk nummer. Fijn om terug te horen (al is de aanleiding iets minder. Hoewel, 100 jaar is een mooie leeftijd!)

Anoniem zei

Ja, die groep ken ik nog wel. Wat een prachtige leeftijd heeft tante Anna bereikt. Ze zal best genieten van deze zwijmel.

Eldering zei

OMG één van mijn oude favorieten! Dat singletje moet nog ergens liggen bij m'n broer!! Hele goeie keus, Gauke, om hiermee tante An te gedenken en te eren!

Elisabeth zei

En of ik de naam van de band herken .Een echte zwijmel en wat heb ik er leuke puber herinneringen aan .Een mooie ode aan jouw Tante Anna,een prachtige leeftijd 100 jaar maar afscheid nemen is altijd moeilijk .

AnneMarie Winter zei

Q65 kennen we dan toch allemaal als ik het zo lees. Alleen dit nummer ken ik dan weer niet. Gecondoleerd met tante. Zo te zien op de foto heeft ze lang kunnen genieten in het leven. Nu mag ze weer naar haar man toe en dat zal ze best fijn vinden.

Joanne zei

Gecondoleerd met het verlies van je tante. En wat lijkt zij op de foto bij Melody! Maar dat merkte je zelf ook op.

Ik ken dit nummer erg goed. En wat toepasselijk. Een mooi eerbetoon aan je tante die het zeker gewaardeerd heeft. Nog steeds een prachtig nummer.

Liefs Joanne

Iris Papilio zei

Gecondoleerd Gauke... tjonge 100 jaar, je zult het mogen worden!
En Q65, natuurlijk is die bekend! Van de week nog voorbij horen komen in de Toplijst van 1965.

Anoniem zei

Bedankt Gauke voor dit eerbetoon aan mijn moeder!

Annelies

Dwarsbongel zei

@Annelies: Graag gedaan, het was goed bij haar afscheid te kunnen zijn!

Liesbethblogt zei

O dit is best een leuk nummer, ik ga meer van hun opzoeken!

natasja zei

Gecondoleerd Gauke.
Goh... je zal 100 worden.
Het lijkt me een heel end...