...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

08 mei 2019

190524 - WE300 - Aanslag

PlatoOnline's WE-300 schrijfuitdaging: schrijf een verhaal van exact 300 woorden, waarin het thema-woord niet voorkomt! Themawoord = Aanslag

Ik verwacht dezer dagen een blauwe envelop van de Belastingdienst, met de definitieve mededeling of ik moet bijbetalen of, hopelijk, iets terugkrijg. Wel moet ik eerst mijn briefopener even oppoetsen, want die is enigszins verweerd, er ligt een grauwsluier over het lemmet: die wordt de laatste jaren steeds minder gebruikt, wat dus het bestaan van de Postbezorging in gevaar brengt.


Als ik moet bijbetalen, wat een fikse domper op mijn welbevinden zal zijn, zal ik mijn frustratie onderdrukken, en niet met deze stevige, scherpe briefopener de Belastinginspecteur opzoeken en hem bedreigen, of zelfs te lijf gaan.
Het gevolg zou kunnen zijn dat er pijnlijke consequenties volgen voor ons huishoudbudget, en mogelijk zal mijn vrijheid geruime tijd ernstig worden beknot. Dat laatste zal mijn bewegingsvrijheid zodanig beperken, dat mijn conditie daaronder zal lijden.

En dat terwijl ik al een tijd mijn best doe om bedreigingen van mijn gezondheid uit te bannen: ik ben, inmiddels bijna 39 jaar geleden, al gestopt met het op de proef stellen, door middel van het roken, van het incasseringsvermogen van mijn longen.

Ik kan me dan beter afreageren op de toetsen van onze piano: die is toch al vals omdat we hem niet tijdig hebben laten stemmen, zodat het een verdriet voor onze oren zal zijn. Dit instrument is helaas overigens al van een zodanige leeftijd dat het stemmen, door het spannen van de snaren, de constructie in gevaar zou kunnen brengen.

Ach, we zullen de hoop blijven koesteren dat meneer de Belastinginspecteur deze bedreiging van onze gemoedstoestand in milde vormen giet of ons zelfs een vrolijk hupje doet maken als we de blauwe envelop openen...

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel knap hoe je diverse aanslagen hebt verwerkt in je verhaal. Petje af. Ik duim voor een positieve uitslag.

Ferrara zei

Geweldige WE. Mooie vondsten.

Plato zei

Hoeveel soorten aanslagen zijn dit wel niet? Man, je hebt echt je best gedaan, Dwarsbongel. Daarmee maai je ons heel wat schrijfgras voor de voeten weg. Met de inhoud kan ik het alleen maar eens zijn. Ik kreeg dit jaar een kleine voorlopig aanslag, dus ben ik een beetje bang voor de definitieve, volgend jaar. Voor 2018 lijk ik wat terug te krijgen. Voorzichtig met uitgeven maar. Je weet nooit waar dat blauwe monster nog mee komt.
Dank je wel voor deze verrassende bijdrage. Met veel plezier gelezen.

Margreet zei

Leuk
Gelukkig hoef ik niks te betalen en krijg ook niks terug.

MelodyK zei

NOu hallo... voorlopig heb jij genoeg aanslagen aangeslagen ;-)

Ik zal voor jullie duimen!

Anoniem zei

Mooie aanslagen allemaal..... gelukkig werd mijn blauwe envelop dit jaar goed gevuld door de belastingdienst, dat gun ik jou ook. GewoonAnneke

Rianne zei

Ik gun je net zo'n positieve aanslag als die van mij. Die was meer dan één huppeltje waard.

jokezelf zei

Zo hè, wat een aanslagen. En dat allemaal door een blauwe envelop. Ik vind het knap!