...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

zaterdag 16 november 2019

191116 - ZOZ - Van offday en eenzaamheid

Als je even een dag hebt dat het misloopt, loopt vaak alles mis. Dat was bij mij nu niet zo, maar ik heb even een dip, en die volgt op een domper, die weer volgde op gewone en zelfs ook nog wel goede dingen.
De auto staat weer mooi op de winterbanden, en daarna zijn we een nieuwe smartphone gaan halen voor Marijke. Met het exemplaar dat ze had, liep ze tegen steeds meer beperkingen aan, terwijl je afhankelijkheid van zo'n ding steeds sterker aangemoedigd wordt: er zonder kun je geen bankzaken meer doen, geen belangrijke informatie raadplegen, overal moet je bevestigen met je smartphone, en veel contacten worden er gemakkelijker mee gemaakt.
Maar toen we thuiskwamen lag er op de deurmat een onverwachte rekening, voor een niet onaanzienlijk bedrag. Dat wordt dus even passen en meten de komende tijd.


Gelukkig is er dan nog muziek. Tot mijn verbazing werd mij zomaar een passend lied in de schoot geworpen, waarbij de uitvoering voldoende relativerend werkt om ook de vrolijke kanten van het leven te blijven zien.

André van Duin - Ik heb mijn dag niet vandaag:


Bij de kenners popt bij deze melodie natuurlijk direct heel iets anders uit hun herinnering, waarschijnlijk de meest bekende versie van dit lied, gezongen door Elvis Presley.

Elvis Presley - Are You Lonesome Tonight?:


Are You Lonesome Tonight (nl) is al geschreven in 1926 door Lou Handman en Roy Turk; voor de liefhebber staat hier veel interessante informatie over de achtergrond van deze song, waarbij gehint wordt in de richting van Shakespere en een Italiaanse opera!

De eerste zanger waarmee een opname gemaakt werd van deze song is echter Charles Hart, een vaudeville-artiest. Dat was in 1927.

Charles Hart - Are You Lonesome Tonight? (1st Recording, 1927):
Wie mee wil doen met (of luisteren/kijken/lezen bij andere deelnemers) ZOZ: Zwijmelen op Zaterdag, vindt de links bij Melody.
Afleveringen t/m ZOZ347 vind je bij Trees, en de afleveringen t/m ZOZ260 vind je bij de oorspronkelijke initiatiefneemster Marja.


4 opmerkingen:

AnneMarie Winter zei

Flink balen zulke rekeningen. Het duurt altjd zolang voordat je er weer bovenop bent en iid zonder mobiel kan niemand meer.
Het leverde wel een mooi verhaal op. Interessant dat er bij Elvis zoveel twijfel was of het wel bij hem paste. Die lach versie kan ik me nog wel voor de geest halen maar deze is natuurlijk het mooist. Heel erg mooi zelfs.
Die van André is om te lachen, de zot maar wel heerlijk om weer eens te zien.
(P.s. iid jammer dat we niet zo makkelijk kunnen reageren. Met Facebook heb ik een beetje een haat liefde verhouding. Dat wordt ook niks.)

MelodyK zei

Herkenbare situaties Gauke, al hoe schraal die troost ook is.

Ja het mobiele gebeuren... die reclame 'eerst checken voor het klikken' mega-irritant want welke site je ook opent, je moet eerst klikken om die 'avg-popup' uit beeld te krijgen..

André zingt het inderdaad erg ontnuchterend en ondanks veel zorgen kun je dan een grinnik niet vermijden he. Gelukkig werkte dat bij jou ook zo.

Ik heb Elvis niet geluisterd, ik heb niks met hem, nooit gehad ook. Ontegenzeggelijk wel een zeer getalenteerd iemand, ook eentje met een onbeschrijfelijke invloed op de wereld in alle vormen maar toch ben ik nooit fan geworden.

FB... wel/niet... zit voor de 3e keer weer daar en eveneens voor de 3e keer vraag ik me af, waarom doe ik dit toch? Ik erger me meer dan dat het me plezier geeft, dus als ik eerdaags weer weg ben dan weet jij het alvast ;-)

HOe dan ook... ik wens jou en jouw lief uiteraard een ❤️-verwarmend weekend toe en een 'pot bij het eind van de regenboog"

Albert y Mara fotoblog zei

Ach ja Gauke, het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Gelukkig is het hier in Zuid Spanje nog aangenaam m.b.t. het weer. Niets te klagen, zonnig en ruim 16 graden. Wat een verschil met Emmen maximaal 6ºC en geheel bewolkt. Marijke veel suc6 toegewenst met haar nieuwe mobiel. Je kunt tegenwoordig niet meer zonder voor je bank, fb en andere kontakten. Dat je onverwacht een grote rekening ontving is balen. Had je dat niet verwacht? Eigen risico van je Zorgverzekering? Nu zal je je reserve aan moeten spreken op de spaarrekening bij je bank waar je nauwelijks nog rente op krijgt. André van Duin is voor ons bagger, past wel in je item. Van Elvis hebben wij genoten. Is onze jeugd. Fijn weekend toegewenst.

natasja zei

Hè, balen van die vette rekening.
En dan komt er nog een dure maand aan...
Ik heb toch erg moeten lachen om André. Hij is altijd zo raak in zijn teksten.
Ik bescheur me altijd om hem.