...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

zaterdag 31 december 2011

Tapetenwechsel

Wat is symbolischer om te doen met de jaarwisseling dan Tapetenwechsel? (Hildegard Knef; tekst hier). We vervangen de vaste vloerbedekking in de slaapkamer door laminaat.


Directe aanleiding: toenemende allergieproblemen. Laminaat is aanmerkelijk minder stoffig, dus minder huisstofmijt. En omdat het mooier lijkt dat het laminaat gewoon doorloopt naar de overloop, wordt die ook meteen gedaan. En dus ook de beide andere kamertjes. Kortom de hele eerste verdieping, stap voor stap.
Maar de vaste vloerbedekking laat zich niet zo heel gemakkelijk verwijderen. Met name een gedeelte dat ik later zelf bijgeplakt heb. Het professioneel gelegde gaat iets gemakkelijker.
En voor laminaat moet de ondergrond wel zo vlak mogelijk zijn, want de onderlaag kan niet alles opvangen. Dus de plukken rotzooi moeten wel weg.
Als ik nooit eerder laminaat had gelegd, weet ik niet of ik de klus aangedurfd zou hebben...

7 opmerkingen:

J@n. zei

Eigenlijk moeten wij er ook aan, maar door de ellende die de voorbereidingen veroorzaken stellen we het maar steeds uit. Sterkte ermee en maak er ondanks alles een gezellige jaarwisseling van en dan wens ik je nog een voorspoedig 2012.

Ina Dijstelberge zei

Ik zou niet direct denken aan het leggen van een vloer op deze dag...maar waarom ook niet. ;-)

In ieder geval een goed en huisstofmijt arm jaar toegewenst.

Bertie zei

O jé, oud tapijt weghalen, een rotwerk.
Je heb straks een prachtige vloer maar voordat het zover is.
Ooit haddden we de trap bekleed met afvalstukken en reepjes tapijt. Zelf gedaan dus goed vastgelijmd.
Later moest het eruit....

tagrijn zei

Geweldig om met zo'n klus het nieuwe jaar te beginnen... Je bent een held!

Anoniem zei

Vooral dat voorwerk is verschrikkelijk. Ik heb het ooit met de trap gehad waarop nog van die oude, slecht weg te halen lijm zat. Verschrikkelijk. Dus ik leef met jullie mee.

Dwarsbongel zei

@Plato: Blijkbaar heb je vergelijkbare ervaringen als Marijke, voordat ik er bij kwam. Op die trappen zit nu vloerbedekking over de oude, hardnekkige troep van vorige bewoners heen.
Die trappen bewaren we voor het laatst, en ik zal dan eens kijken of mijn eerdere ervaring met de trap van een vriendin daarin uitkomst biedt. Dat ging niet vanzelf, maar de aanhouder wint soms toch...
@Tagrijn: Dank voor het compliment!
@Bertie: Dat lijkt op mijn ervaring van nu: het later zelf ingeplakte spul ging veel moeilijker los, en toch vermoedelijk dezelfde lijm!
@Ina: Dank je!
@J@n: Wij hingen er ook al heel lang tegenaan, maar dank zij een herberekening van de Belastingdienst kunnen we het nu meteen goed aanpakken...

tapijtreiniging rotterdam zei

Een dergelijke klus is zwaar om een oude tapijt te verwijderen of zelfs te reinigen maar een goed begin van het jaar!