...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

zondag 2 september 2012

Niklas - 120902 - Doorredeneren op het SGP-standpunt inzake verkrachting

Zullen we eens doorredeneren op dat verhaal van SGP-voorman Van der Staaij, dat abortus voor hen niet bespreekbaar is, zelfs niet na verkrachting?
Omdat het vrouwelijk lichaam afweermechanismen zou hebben tegen zwanger worden in geval van verkrachting?
En omdat het ongeboren leven ten koste van alles beschermd moet worden.

In deze kringen heeft men predestinatie hoog in het dogmatische vaandel: de voorbeschikking van het lot van de mens door de wil van de Almachtige God.
Als dat ongeboren leven, waar het volgens Van der Staaij om gaat, beschermd moet worden, omdat het Gods wil is dat het is ontstaan, is God dan niet medeplichtig aan die verkrachting?

Omdat die vraag te moeilijk is, wordt daarvoor Satan alias De Duivel uit de hoge hoed getoverd, om hun kromme redenering weer achter het behang te plakken. Satan blijkt immers sterker dan de Almachtige God, want die kan Hem dwarsbomen...

En dan nog even over die cijfers: "slechts" 7% van de vrouwen zou zwanger worden door die verkrachting. Dat is een 1 op elke 14 verkrachte vrouwen: waren zij toevallig in hun vruchtbare periode?
Is dat weinig?

Ten eerste zijn dat alleen de verkrachtingen die in de officiële administratie en statistieken zijn terechtgekomen. Vervolgens: van hoeveel verkrachtingen binnen het huwelijk wordt aangifte gedaan, en hoeveel zwangerschappen ontstaan daaruit? Hoe gemakkelijk is het om in die gevallen aangifte te doen, die geaccepteerd wordt?

En hoe hoog is het percentage van zwangerschappen als gevolg van vrijwillige c.q. "gewone gemeenschap"? Pas als je daarmee vergelijkt, zou je de onzinnige vergelijking kunnen maken of het aantal door verkrachting veroorzaakte zwangerschappen "veel" of "weinig" zou zijn.

Daarbij valt nog te bezien of het aantal zwangerschappen door verkrachting niet juist hoger zou zijn, omdat er daarbij geen sprake zal zijn van zorgvuldig gebruik van voorbehoedmiddelen.

Maar voorbehoedsmiddelen zijn ook het werk van de duivel, net als dit verhaal

3 opmerkingen:

J@n. zei

Ging het er niet om dat het pas een verkrachting was als het een vrouw behaagde om verkracht te worden of......?Nou ja, ik kan die hele redenering van die idioot niet meer volgen.

Plat zei

Je redenering is goed te volgen. Maar een weldenkend mens heeft hem niet nodig omdat hij zo ook wel vindt dat je in dit soort gevallen abortus moet kunnen toestaan.

Alleen: SGP ers denken niet logisch. Dus zullen ze je voortgezette redenering ook verwerpen.

Overigens vind ik dat ze het wel mogen geloven. Maar mijn vraag is: moeten hun denkbeelden dan ook worden nagevolgd en mogen ze anderen met hun onfrisse denkbeelden infiltreren. Het lijkt me niet. Het lijkt mij in strijd met in de grondwet vastgelegde vrijheden (zelfbeschikkingsrecht over het eigen lijf zal er wel in staan denk ik).

Stuur je jouw stukje naar de SGP? Ik zou wel eens hun tegenredenatie willen zien.

tagrijn zei

Dat kun je mij en miljoenen andere mensen wel vertellen, maar Van der Staay en zijn kornuiten overtuig je er echt niet mee, hoor!