...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

09 november 2012

Niklas - 121108 - Regeerakkoord

Het nieuwe regeerakkoord staat nu al op de tocht, al voordat de regeringsverklaring is afgelegd, vooral door gemekker in de VVD-achterban, die zijn bonussen ziet afgekalfd.
De categorie die het best kans ziet relatief minder belasting te betalen, vindt zich tekortgedaan.
Het is het soort mensen dat vindt dat iedereen gelijke kansen heeft. Dat is simplistisch gefilosofeerd juist, maar niet iedereen heeft dezelfde talenten. Slechts weinigen kunnen de prestaties van Sven Kramer evenaren, ofschoon vrijwel iedereen twee armen en twee benen heeft.
Veel mensen hebben andere capaciteiten, die minder gewaardeerd worden, maar over hun rug halen de grote graaiers hun bonussen binnen. Zelfs zonder dankjewel; alsof ze er recht op hebben door hun afwijkende visie op wat sociaal gedrag is...

3 opmerkingen:

J@n. zei

Als er percentsgewijs loonsverhogingen zijn hoor je ze niet,
omdat 1% van €70000,- nu eenmaal €700,- is en
1% van €20000,- maar €200,-
En voor hen is een brood wel even duur.
Trouwens, tellen kunnen ze ook niet goed, want zo erg als de media het voorstellen, met het NOS journaal voorop, is het nou ook weer niet, maar de hype hebben ze.

platoonline zei

Het voorbarige geblaat over vermeend onrecht was juist zo opmerkelijk daar waar nog geen enkele tabel lijkt te hangen onder de zorgmaatregelen. ik neem niet aan dat mensen die 50.000 bruto verdienen, ook al 489 euro per persoon per maand gaan betalen. Zulke dingen moet je eerst voor ogen zien voor je wat kunt zeggen. Ik hoop dat de PvdA de rug wat heeft recht gehouden tijdens de reparatiebesprekingen.

Dwarsbongel zei

@J@an: ...en dan heb je het nog niet eens over de bonussen, want die worden alleen uitgedeeld "aan de bovenkant"...
@Plato: Ik denk dat we nu even moeten afwachten hoe het aangepakt wordt, want het is alleen belangrijk dat het principe van eerlijk delen overeind blijft; hoe dat zal me een zorg zijn. Als ik de schreeuwers van VVD en Telegraf hoor, krijg ik spontaan neiging om ze met een "Poets"-camera te confronteren. En RTL maar zeuren dat ze, "omdat ze anders het volk niet goed kunnen informeren, alle gedetailleerde cijfers willen hebben" - die er nog niet zijn...
En de NOS loopt achter de relschoppers aan, omdat dat nieuws is.