...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

maandag 19 mei 2014

De vroegtijdige beroepskeuze van BuurMax

Wij hebben een buurjongen, die op zijn vierde al precies wist wat hij later wilde worden.
Dat is op zich niet zo bijzonder. Veel jongens van die leeftijd willen brandweerman of politieagent worden, of een dergelijk "stoer" beroep: hij niet.

Onze buurjongen, Max, speelde destijds vaak op de trampoline in hun tuin. Als wij dan in onze tuin zaten, kwam hij steeds net boven de schutting uit, en zei dan vaak: "Dag buurvrouw, dag buurman!", met zijn vrolijke stemmetje.
Zo is zijn naam bij ons "BuurMax" geworden, ter onderscheid van onze eigen kleinzoon Max, die overigens een jaar of 10 ouder is.

Goed, BuurMax had een beroep gekozen met een moeilijke naam, maar die kon hij als vierjarige (4!) perfect uitspreken: paleontoloog.
Hij was hevig geïnteresseerd geraakt in dinosaurussen, en verzamelde alle plaatjes en informatie die hij te pakken kon krijgen.

Nu, jaren later, was BuurMax vanmiddag in hun tuin bezig. Hij bracht samen met een vriendin enthousiast een hele dinosaurussenwereld tot leven.
Aan de andere kant van de schutting, met onze puzzelboekjes in de zon, luisterden we een beetje mee. Zij weten er veel meer van dan wij samen, ontdekten we.
Allerlei soorten dino's met tongbrekende namen werden feilloos genoemd, en hun leefwijze besproken. "Je moet wel oppassen dat je de plantenetende dino's niet bij de vleesetende zet, want dat gaat niet goed!", en nog veel meer, wat ons grotendeels ontging door onze onkunde over dino's.

BuurMax is nu zeven jaar.

5 opmerkingen:

platoonline zei

Hoe zou buurmax reageren op die laatste bodemvondst: een dino van wel 40 meter lang? Klepperen met zijn oren denk ik.

Zou hij echt paleontoloog worden. Als je het al zó vroeg weet zou me dat niks verbazen.

Jullie rest nog een lange wachttijd :-)

Unknown zei

Geweldig, ik ben ook zeer benieuwd of Max later ook paleontoloog word

Mirjam Kakelbont zei

Ik moest meteen denken aan wat Plato schrijft: de vondst van die reuzendino! Je buurjongen zal wel in zijn nopjes geweest zijn. Ik gun het Max van harte dat hij paleontoloog wordt :D

Dwarsbongel zei

Wat die grootste dino betreft, daar schijnen nog wat vraagtekens bij geplaatst te worden door mensen uit het vakgebied: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3657509/2014/05/19/Vondst-grootste-dinosaurus-ooit-blijkt-roep-om-aandacht.dhtml
Maar een bijzondere vondst is het wel!

Anoniem zei

We zijn nu aan het sparen om die T-rex naar ons land te krijgen. (Heb je je tientje a gestort?) Groot genoeg om spectaculair te zijn.