...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

dinsdag 27 mei 2014

WE 300: Lekken

PlatoOnline's WE-300 schrijfuitdaging: schrijf een verhaal van exact 300 woorden, waarin het thema-woord niet voorkomt! Themawoord tot 8 juni 2014 = Lekken

Fietsend naar een vakbondsvergadering hoorde ik een venijnig gesis. Even later stuiterde de velg van mijn achterwiel op straat. Gelukkig was ik bijna op de plaats van bestemming. Ik zou een bondgenoot vragen me na afloop thuis te brengen; geen omstandigheden om banden te plakken.

We zouden de strategie bespreken van onderhandelingen over een sociaal plan bij de reorganisatie van ons bedrijf.
Iemand had gesprekken opgevangen over de strategie die het bedrijf zou kiezen. Dat was in contrast met de officiële houding die het bedrijf aan de bond en de buitenwereld verkocht, en waarvan een concept in handen van de bond was gekomen. Deze gegevens zouden onze aanpak bepalen.

Een collega ontdekte dat het bedrijf activiteiten naar de Derde Wereld wou verplaatsen, omdat daar nog (hier verboden) stoffen mogen worden toegepast, die het productieproces iets goedkoper maken. Vandaar de reorganisatie bij ons.

We hadden ontdekt dat er, na de activiteiten van Julian Assange en Edward Sowden (en de bouwfraude!) een Nederlandse website is opgezet, waar je anoniem misstanden kunt aanmelden bij de pers. We zouden vanavond ook beslissen of deze mogelijkheid past in onze strategie.

We hadden al een discussie gevoerd over de achtergrond van deze klokkenluiderssite, want ook bij ons gaat het soms hard tegen hard over "links" en "rechts".
De conclusie uit de colofon van de site was, dat waar "rechts" steeds roept misstanden te bestrijden, het initiatief iets "linkser" gezocht moet worden.
Een heel spectrum uit de media doet mee, maar De Telegraaf, drijvend op "het melden van misstanden", ontbreekt. Behalve misschien indirect, via TMG's PowNed.

Nu eerst naar het toilet; in informeel Engels: "take a ...."

Goed, morgen ben ik vrij. Nou ja, eindelijk maar eens de kraan repareren, die 's avonds zo storend drupt in de metalen gootsteen, als ik eens rustig TV wil kijken...


N.B.: Dit verhaal is geheel fictief en beschrijft dus geenszins een concreet geval.

11 opmerkingen:

Nathalie zei

Ook hier een hoop lekkages. Leuk verzonnen en mooi in het verhaal verwerkt.

Vreselijk eigenlijk, dat een bedrijf alles wil verplaatsen naar een ander land omdat de regels daar minder streng zijn.
Zeker als het dan ook nog banen kost.

Mooie WE-300

♫ M e l ☺ d y ♫ zei

Gelukkig maar dat je erbij schrijft dat het fictief is....
Een schitterende we dat helaas vaker aan de orde is dan wij denken.

Mirjam Kakelbont zei

Jij hebt veel verschillende lekken gebruikt. Zelfs nog een buitenlandse :-) Je hebt goed over het verhaal nagedacht en het is lekker vlot leesbaar. Een boeiende WE!

Anoniem zei

Een ijzersterke WE vol lekken !

Corline zei

Hoe krijg je het voor elkaar: in één verhaal, zoveel verschillende soorten lekken gebruiken. Met plezier gelezen!

platoonline zei

Vluchtig lezend zie ik al een lek of vier. Dat is zo ongeveer het hele spectrum. Is Pownews van de Telegraaf? Dat ze daar hun gifgassen uitlaten? Wist ik niet. Van mij mag het trouwens weg. Mede deze omroep heeft er voor gezorgd dat ik mijn TV niet meer heb vervangen. Alleen een kleintje in de slaapkamer. De wereld door de beeldbuis ziet er maar droevig uit. En als het in die bedrijven zo toegaat als je beschrijft, vraag ik me af wie we nog wel kunnen vertrouwen.
Tot nadenken stemmende WE, Dwarsbongel.

En.... je was meer dan op tijd hoor :-)

Ria zei

Al is dit fictief het gebeurt ook echt.
Een goed doorgelekte WE

groetjes, Ria

Anoniem zei

Mooie verzameling lekken in één stukje.

Mrs. T. zei

Zo, een boel lekken zeg. Leuk gedaan.

Greet zei

Ik heb voor het eerst iets van je gelezen. Mooi, hoor. Er komen heel wat lekken voorbij.

Me, Myself and We zei

Leuke WE! Lekken komt in al zijn facetten tot uiting! Knap.