...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

vrijdag 2 mei 2014

Pim en Volkert vandaag, recht en krom

Vandaag werd ik geconfronteerd met een foto van Pim Fortuyn; niet helemaal onverwacht op de dag dat Volkert van der G. wordt "vrijgelaten". Op zich een goed moment om stil te staan bij van der G.'s onvergeeflijke daad. Hij zal levenslang ogen in zijn rug moeten hebben.
Die foto was gekoppeld aan een oproep van Geert Wilders om naar een demonstratie te komen tegen van der G.'s vrijlating. Dat gebeurt vandaag, volgens de gangbare regels.

Oké, je kunt twijfelen aan de basiswaarden van de Nederlandse rechtsstaat, en daarover mag je je mening uiten. Dat kan hier te lande gelukkig ook nog volop!
Overigens blijkt op basis van vergelijking met andere rechtssystemen, dat het onze tot de betere in de wereld behoort. Ook al worden er hier ook fouten gemaakt, net als overal, en elke fout is er één teveel.
Daar mag je als Nederlander best trots op zijn!

Wat ik echter ronduit stuitend vind aan deze door Wilders, als parlementariër, verspreidde foto is de er op geplaatste tekst, waarin een botte, schaamteloze vergelijking gemaakt wordt tussen de moord op één politicus door één dader, en de gehele Tweede Wereldoorlog:

Pim Fortuyn   1948 - 2002
4 mei:  Dodenherdenking
5 mei:  Bevrijdingsdag
6 mei:  Dood van de democratie,
   tolerantie en vrijheid van
   meningsuiting in Nederland...

De moord op Fortuyn valt op geen enkele wijze goed te praten, maar we hebben nog steeds een democratie, waarin zelfs Wilders gekozen kan worden en zijn kansen om echt iets te doen verprutsen. Wilders en tolerantie zie ik als twee uiterste tegenpolen, en Wilders mag nog steeds openlijk zijn werkelijkheid als de werkelijkheid presenteren.

Bezoek aan de URL onder deze montage, brengt me bij de platste verzameling "humor" die ik ooit bij elkaar gezien heb. Een afspiegeling van het niveau van de volgelingen van Geert Wilders?

De reacties onder Wilders' oproep tot demonstratie wekken de indruk dat het nog veel erger is:
wat een moordlustig zooitje!
Daarmee kan ik niet trots zijn op Nederland...

2 opmerkingen:

Ria zei

Niet alleen Wilders.De hele politieke kliek is krom.

Groetjes, Ria

platoonline zei

Hopelijk brengt deze laatste actie van Wilders weer een aantal volgelingen tot inkeer zodat ze de partij de rug toekeren.
Wilders moet natuurlijk iets doen om zijn zelf kapot geschoten blazoen weer wat op te frissen. Hoewel je in zijn geval moeilijk van fris kunt spreken.