...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

14 juni 2014

140614 - ZOZ - Robert Plant op Pinkpop 2014 en huldiging Led Zeppelin door Obama 2012

Wie mee wil doen met ZOZ: Zwijmelen op Zaterdag kan terecht bij Marja.

Pinkpop 2014 is weer voorbij. Eén kleinzoon is er naartoe geweest, met vriendin en haar ouders. Zijn favoriete groepen waren Ghost, Rob Zombie en Avenged Sevenfold. En Metallica; van de andere groepen had ik nog nooit gehoord. Maar als je op Pinkpop staat, moet je wel goed zijn in je genre.

Thé Lau heb ik zien optreden: fantastisch! Jammer dat hij tot zijn afscheidstournee moest wachten; hij was met The Scene al lang goed genoeg voor dit podium!

Ik had gezien dat Robert Plant ook aangekondigd stond; ik had hem graag willen zien met zijn Sensational Space Shifters en zijn huidige muzikale richting, maar ik heb hem niet getroffen op normale tijden en geen video gevonden nadien. Wel een paar recencies van het optreden.

Vooral bekend van het heftige werk, heeft Robert Plant met Led Zeppelin ook prachtige ballads opgenomen. Terwijl ik het daar met Marijke over had, bedacht ik dat ik daar al eens een uitgebreid blog over geschreven had: Van heartige klassieker via Australische floeper naar Nederlol en terug.
Die titel is een woordspeling op de indrukwekkende live uitvoering van "Stairway to Heaven" door Heart, bij het eerbetoon aan Led Zeppelin in 2012 door president Obama voor hun bijdrage aan de Amerikaanse cultuur, met hun gehele oeuvre.

In dat blog is, aan het eind, helaas de link verwijderd naar "The Battle of Evermore", een duet met folkzangeres Sandy Denny, die bekend is van o.a. Fairport Convention.

Hier is een versie ( let op, begint héél zacht! ) zonder videoclip maar met Sandy Denny :Led Zeppelin - Battle Of Evermore; om de tekst mee te lezen "Meer weergeven" aanklikken en naar onderen scrollen.
Nog een bijzondere versie in Led Zeppelin-sferen: The Battle Of Evermore - Jimmy Page & Rober Plant ft. Najma Akhtar.
Faiport Convention speelde het ook, met Robert Plant & Kristina Donahue - The Battle Of Evermore.
Hier zien we ook Heart terug: Battle of Evermore - Ann & Nancy Wilson.
Robert Plant heeft "The Battle of Evermore" ook meermaals gezongen met Allison Krauss, maar daarvan heb ik alleen opnamen gevonden met telefoons e.d. van grote afstand: slecht geluid en zeezieke video's...

13 opmerkingen:

Greet zei

Led Zeppelin, een van mijn favoriete groepen. Mooi nummer heb je gekozen!

Trees zei

Niet mijn smaak, ben nooit fan geweest van Led Zeppelin. De laatste versie vind ik dan weer wel mooi.
Fijne zwijmeldag!

Anoniem zei

Leuk dat je weer meedoet.

Laura zei

Pinkpop 5km van huis en er nooit geweest te veel mensen lijkt me wel een ervaring !
Familie was daar mijn Tante ,Oom,Nicht en haar Vriend ze vonden het Super dagen !

Led Zepplin vind ik niet alles van mooi maar dat hoeft ook niet ,hoofdzaak jij geniet en ik zie met jouw nog meer .

Fijn weekend :-)

Anoniem zei

Met Led Zeppelin heb ik ook niks, maar ik vind je uitgebreide informatie boeiend om te lezen!
Fijn weekend gewenst!

platoonline zei

Ik kom niet op popfestivals. Het is niet mijn muziek, maar van Alisson K. heb ik diverse duetten gehoord en die vond ik wel mooi.

Anoniem zei

Ik kom ook nooit op popfestivals, de meeste bands die er spelen, zeggen mij niet veel, maar mijn zoon is een grootverbruiker van Pinkpop (bij wijze van spreken dan). Hij gaat daar al zeker 18 jaar naartoe, behalve dit jaar - hij maakt een wereldreis. Ook mooi natuurlijk.
En dit nummer van Led Zeppeling vind ik chaotisch, maar dat zal aan mij liggen ;-), Stairway to heaven daarentegen vind ik wel mooi.

Elisabeth zei

Eerst even een compliment hoeveel werk je van dit blog gemaakt hebt .Nee ook ik kom niet op dit soort festivals en alle links duizelen mij een beetje .Het nummer van Ann en Nancy Wilson vind ik wel heel goed !!
Groetjes Elisabeth

Albert y Mara fotoblog zei

Popfestivals bezoeken wij niet. Je hebt een mooi overzicht gemaakt. OT:Wij danken je hartelijk voor je medeleven bij het overlijden van onze (schoon)mama.

natasja zei

Fijne muziek. Ik wacht met smart op Werchter :-)

Joanne zei

Op Popfestivals kom ik ook niet. Ik heb deze week ook een nummer van Heart geplaatst.
Dankjewel voor je uitgebreide informatie.

Liefs Frederique

Anoniem zei

Via de media volgde ik Pinkpo en inderdaad niets van Robert Plant gezien, was ook benieuwd. Daarom extra leuk dat jij nu iets van hem plaatst en Fairport is ook een groep die ik gaarne hoor, met zof zonder Sandy. Fijn joh!

♫ M e l ☺ d y ♫ zei

Je verslag vond ik interessant en leuk om te lezen maar met Led Zeppelin heb ik dan weer niets, net als met dit soort festivals overigens.

Fijne week gewenst.