...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

28 maart 2015

150328 - ZOZ - Van Mr. Jones en Elias (niet: Alias Smith & Jones)

Wie mee wil doen met (of luisteren bij de andere deelnemers) ZOZ: Zwijmelen op Zaterdag, kan terecht bij Marja.

Toen deze week onze brievenbus een keer klapperde en we even later gingen kijken, bleken we een CD rijker te zijn geworden. Een CD van de Mr. Jones band.
Mr. Jones bestaat uit Elias de Vries (fb), zang, en Willem Reitsema (fb), gitaar, mondharmonica en tweede stem.
De CD is opgenomen door en met Willem's broer Erik, alias De Reits (fb), die ook bas speelt op de CD, en een lange muzikale historie heeft met Mr. Jones.

Over die historie is niet zoveel informatie de vinden, maar volgens Historisch Emmen zijn ze begin jaren 80 begonnen, en waren deze drie er al bij.
Op B(l)ogdike vond ik ze nog als volgt aangekondigd voor een evenement in 2011:
Mr Jones is een akoestisch duo bestaande uit gitarist Willem Reitsema en zanger Elias de Vries. Reeds in 1993 werd onder de naam Mr Jones met een volledige band een album uitgebracht onder de titel “Articles”. Na het uiteenvallen van Mr Jones in 1996, werkten beide muzikanten mee aan verschillende projecten maar bleven Reitsema en de Vries achter de schermen bezig met het zoeken naar songs en het schrijven van eigen werk. Sinds 2001 staan ze ook weer samen op het podium en brengen ze een breed repertoire van songs. “Akoestisch Integer” en tweestemmig, staat Mr Jones garant voor een professionele avond live muziek.

Voor een CD die gewoon thuis is opgenomen (!) vind ik het een topproductie!


Heel mooi vind ik Under the Milky Way van The Church (NL) in de uitvoering op de CD van Mr. Jones:


Under The Milky Way

Sometimes when this place gets kind of empty
Sound of their breath fades with the light
I think about the loveless fascination
Under the Milky Way tonight

Lower the curtain down on Memphis
Lower the curtain down all right
I got no time for private consultation
Under the Milky Way tonight

[Chorus]
Wish I knew what you were looking for
Might have known what you would find
Wish I knew what you were looking for
Might have known what you would find

And it's something quite peculiar
Something shimmering and white
Leads you here despite your destination
Under the Milky Way tonight

[Chorus]

Under the Milky way tonight
Under the Milky Way tonight

Dat Elias een goede zangstem heeft, is door de jaren heen op waarde geschat. Vanaf de jaren '80 zong hij bij diverse bands, zoals UTC, en meer recent Hangover Paradise, maar zijn vriendschap met Willem Reitsema loopt als een rode draad daarnaast gewoon door.

Mr. Jones heeft onlangs eigenhandig een clip gemaakt, die ik wil laten zien. De muziek is het nummer Friday I'm in Love (van The Cure (NL):


Over Willem (onze "overbuurjongen") schreef ik al eerder, in ZOZ 84, 21-6-'14 en in mijn verslag van de manifestatie 45NAP.

Intussen staat hij weer bijna dagelijks te spelen in het winkelcentrum in Emmen. Gisteren filmde Marijke hem daar met haar GSM (echt, je kunt er ook mee telefoneren!) terwijl hij Love Minus Zero, No Limit van Bob Dylan (NL) bracht:


Ik vond nog een link naar Love Minus Zero/No Limit - Bob Dylan (met incomplete tekst in beeld) opgenomen in een hotelkamer in Londen in 1965. Donovan is ook aanwezig.

Voor de jonkies onder ons: Alias Smith and Jones was een Amerikaanse TV-serie, die ook hier populair was in de jaren 1970. Op YouTube is er nog wel iets van te bekijken.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Heerlijk zo'n overbuurjongen met inderdaad veel talent. Eerlijk gezegd vind ik dat Love Minus Zero nog het mooiste. Is al een topnummer, maar hij heeft er de stem echt voor.

Anoniem zei

Zalige nummers. Dankjewel, ook voor het lijstje.

matroos zei

Wat leuk,nou wij weten Emmen wel te vinden hoor al komen we uit het 'wilde westen'.Misschien zien we Willem zelfs nog wel eens.Lekker geluisterd hier.

Joanne zei

Wat leuk zo'n buurjongen. Ik heb genoten van zijn muziek. Wat heb je er weer veel werk van gemaakt. Zelf heb ik deze week een uitgebreide zwijmel geplaatst. Ik ben er een tijd mee bezig gewest. Hulde voor jou dat je dat elke week doet.

Liefs Frederique

Ria zei

Heerlijk om naar te luisteren

groetjes, Ria

Bibje zei

mooie stem hoor!

Unknown zei

Kom ik terug om jou iets te geven dat (toeval bestaat niet) jij zaterdag bij mij benoemde... zie ik mijn reactie niet terug...

doe ik zo even overnieuw...

eerst even dit (ik hoop dat je het kunt zien)

https://www.facebook.com/video.php?v=869190046475049

Unknown zei

Ik kende zijn naam niet maar heb m inderdaad wel eens gezien aangezien ik dus vaak in de zoo te vinden ben en dus in het centrum kom... dat zal over een jaar wel niet meer zo zijn ;-)

... mooie muziek heb je weer verzameld... heb genoten, dank je wel.