...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

18 november 2017

171118 - ZOZ - Van schimmel en ballads

Wie mee wil doen met (of luisteren/kijken/lezen bij andere deelnemers) ZOZ: Zwijmelen op Zaterdag, vindt de links bij Trees.
Afleveringen t/m ZOZ260 vind je bij Marja.


We hebben deze week het huis (de woonkamer vooral) nogal overhoop. Door lekkage was het gezellige behang in een hoek beschimmeld geraakt, en ook een hoek van het plafond was aangetast.
De oorzaak van die lekkage zat ergens op het dak, en zou het gevolg kunnen zijn van een eerdere reparatie van een ander probleem.


De woningcorporatie heeft het euvel laten verhelpen (hopen we), maar de gevolgschade kwam op ons bordje.
Of beter gezegd: het bordje van onze verzekering. En dan leer je tussen neus en lippen dat er een stevig juridisch verschil is tussen VERvolgschade en GEvolgschade, maar in ons geval was de schade gelukkig gedekt.
Deze week heeft een aardige, bekwame vakman het oude behang verwijderd en de schimmel geneutraliseerd, nieuw behang geplakt en het plafond en de muur gesausd.
Maar wij zijn nu nog druk aan het herinrichten: schilderijen ophangen (meteen maar een railsysteeem, gecompliceerder dan ik dacht) en het verven van niet inbegrepen delen, aangepast aan de nieuwe kleur.

Daarom volsta ik deze keer met één video. Ik denk dat ik deze interessante zangeres en muzikante gevonden heb in de rechtermarge van Youtube, toen ik iets anders beluisterde: Rhiannon Giddens. Ze komt uit North Carolina in de VS. Ze werd bekend als mede-oprichter van de Carolina Chocolate Drops, waarmee ze een Grammy won. Daarnaast heeft ze ook Keltische muziek gespeeld.
Ze zingt, speelt viool en banjo. Ze heeft op een eliteschool wetenschap en wiskunde gestudeerd, en heeft opera gestudeerd op een conservatorium.
Er is een ruime collectie van haar werk te vinden op Youtube.
In de (lange) video die ik koos zitten wèl vier "ballads", die ze uitvoerde tijdens een TED-talks sessie.

Songs that bring history to life - Rhiannon Giddens:


We horen achtereenvolgens Waterboy, waarbij ze zich baseert op de versie van Odetta. Dan haar eigen song "Come Love Come" (tekst). Dan twee songs, The Lonesome Road en Up Above My Head, van Sister Rosetta Tharpe: die wordt genoemd als de eerste gospelzangeres die overstapte naar het seculiere repertoire, en daarmee een inspirator werd voor veel andere artiesten.
Zo wordt ze aangeduid als "the original soul sister" en "the godmother of rock and roll"!
Ik denk dat ik nog wel weer eens naar Rhiannon Giddens zoek...

11 opmerkingen:

Nietzomaarzooo zei

Maar 1 video, maar wel met 4 mooie songs. Prachtige vrouw en dito stem.
Mooie keus. Hoop dat de opknapbeurt binnen weer snel achter de rug is.

Ria zei

Méér dan de moeite waard om naar te luisteren. Wat een stem.
Fijn weekend

Elisabeth zei

Wat een dijk van een stem heeft deze vrouw .Ik sla de video op om nog eens te luisteren .Succes verder met het opknap werk
Elisabeth

Anoniem zei

Zeer de moeite waard. Ik hoop dat jullie er nu ook weer keurig bij zitten.

CorryR zei

Jullie zitten er straks weer prachtig bij, denk ik. Heerlijk genoten van je muziekkeus.

MelodyK zei

Harregat wat een ellende maar ja de beloning is wel dat straks alles weer spik en span is.

Mooie muziekkeuze, getalenteerde dame dus... jeetje, mooi hoor!


Fijn weekend

Iris Papilio zei

Tjonge wat een narigheid. Ja, al wordt het grove werk gedaan door de WBV en krijg je vergoed wat jouw schade is, je gaat er altijd op achteruit want werk aan de winkel.
Mooie muziek! Al is het dan maar 1 video ;-)
Het wordt straks vast heel mooi in huis, of misschien is het dat al!
Fijn wknd

Albert y Mara fotoblog zei

Wat een voordeel toch dat je een huis huurt en je geen eigenaar bent, want dan had je alle kosten ZELF kunnen betalen. Plezante muziekkeus deze week.

natasja zei

Ik ga toch eens googelen op het verschil tussen gevolgschade en vervolgschade.
Waarschijnlijk is het stof tot ontmoedigende discussies.

Joanne zei

Gatverrr...daar zit je niet op te wachten. Gelukkig was de schade gedekt, maar de rommel moet wel weer weggewerkt worden. Ik hoop dat jullie er weer fris bij zitten.
Prachtig keus deze week. Eigenlijk elke week. Geweldige stem.

Liefs Joanne

Dwarsbongel zei

@Albert en Mara: Voor het herstellen van de lekkage kan een eigenaar een opstalverzekering afsluiten, de gevolgschade valt onder de inboedelverzekering. Als huurder betaal je de opstalverzekering van de verhuurder...