...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

zaterdag 12 mei 2018

180512 - ZOZ - Van kikkers en huizen

Wie mee wil doen met (of luisteren/kijken/lezen bij andere deelnemers) ZOZ: Zwijmelen op Zaterdag, vindt de links bij Trees.
Afleveringen t/m ZOZ260 vind je bij Marja.


Ik weet niet of hij vanonder Trees' "kikkerknop" vandaan kwam, maar ineens was hij daar weer: Clarence "Frogman" Henry (nl).
Die ouwe song, I Don't Know Why I Love You But I Do (nl), die in 1961 onder verschillende titels is uitgebracht, hoorde ik voor het eerst op mijn kamertje via de Engelstalige Radio Luxemburg terwijl ik zat te ploeteren op de schriftelijke cursus Radiotechniek van PBNA, die ik uiteindelijk niet heb afgemaakt.
Ik woonde toen bij mijn grootouders en had mijn eerste baantje. Mijn leeftijd was, zoals we dat soms op het platteland zeggen, "tussen big en zwien", maar dan in een gevorderd stadium. Mijn liefdesleven was wisselvallig, zoals dat dan gaat, en daar paste dit lied soms wonderwel bij. Nou ja, later was die titel soms actueel, maar dan minder heftig, filosofischer.
Ik vond een videoclip van een live-optreden; ik had hem alleen nog op foto's gezien.

Clarence "Frogman" Henry - I Don't Know Why I Love You But I Do:


Hoe die man aan die gekke bijnaam komt? Blijkbaar heeft hij ooit, in 1955 (hé, toen was ik 12!), toen hij nog volstrekt onbekend was, een liedje met wat gekke stemmetjes gedaan, en herkende een platenbobo daar een kikkerstem in. Dat leverde hem een platendeal op!
Die song was: Ain't Got No Home. Hij vertelt er zelf over: Clarence "Frogman" Henry - Talks about "Ain't Got No Home".
In de videoclip met tekst die ik koos, duikt een foto op van een blanke gitarist, waarvan ik geen idee heb wat die er mee te maken heeft, maar in een andere, korte en abrupt eindigende clip zingt The Frogman het live: Clarence 'Frogman' Henry: Ain't got a home.

Clarence Frogman Henry - Ain't got no home:


En de Frogman is nog niet vergeten: iemand die zich DJ not-I noemt, heeft een videoclip in elkaar geknutseld, waarin hij audio en videomateriaal van The Frogman heeft samengeknutseld met een clip van Queens of the Stone Age (nl) die daar niets mee te maken heeft: Queens Of The Stone Age - No One Knows (Live Jools Holland, 2002), en het resultaat doet een beetje denken aan het fameuze cross-over nummer: RUN DMC & Aerosmith - Walk this way.

DJ not-I (Clarence "Frogman" Henry / Queens Of The Stone Age) - Ain't Got kNOw Home:


Met dezelfde titel, Ain't Got No Home, maar in een heel ander genre een heel andere song van Woody Guthrie (nl), die veel invloed heeft gehad op o.a. Bob Dylan.

Woody Guthrie - I Ain't Got No Home In This World Anymore:


Bij de titel Ain't Got No (nl) dacht ik het eerst aan Nina Simone (nl):

Ain't Got No, I Got Life - Nina Simone:


5 opmerkingen:

Marja zei

Gelukkig heb jij wel een dak boven je hoofd en heb je weer een mooi geheel gecreëerd. Fijn weekend.

Elisabeth zei

Wat heb je er weer een mooi blog van gemaakt vol info en heerlijke muziek.De Frogman had ik nog nooit van gehoord
Gr Elisabeth

Melody Steenkamp zei

Wow wat mooi weer... genieten hier hoor.

jeetje joh... al zo oud *grinnikkk*

Fijn weekend knul ;-)

Nietzomaarzooo zei

Bij Nina dacht ik ook nog: I've got my earrings!

Iris Papilio zei

Heerlijke muziek en ja soms zong je als kind of tiener zo fonetisch dat je nu denkt.. jemig er wordt heel wat anders gezonden.. Prachtige info! Dank weer!