...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

zaterdag 22 december 2018

181222 - ZOZ - Van liefde en beestjesfeest

De hele week al spookt een song rond in mijn hoofd, die al twee keer voorkomt in het Zwijmeloverzicht, bij Marja in ZOZ 011 in januari 2013 en bij Melody in ZOZ 229 in april 2017.
Ik heb het over Love Is All (nl), dat bekend werd als project van Roger Glover (nl) & Friends. Roger Glover was bekend als bassist van Deep Purple (nl).


De zang werd gedaan door Ronnie James Dio (nl), die echter vond dat hij te weinig credits kreeg voor die belangrijke rol.
Iedereen kent de prachtige animatiefilm bij de clip: Roger Glover & Guests - Love Is All (1974), dus de tekst is een beetje in het gedrang geraakt. Daarom plaats ik een video met de tekst in beeld.

Roger Glover & Friends - Love is all:


Om de zanger recht te doen kun je hem hier live dit nummer zien zingen: Ronnie James Dio & Deep Purple With The London Symphony Orchestra - Love Is All

Love Is All is onderdeel van het concept-album The Butterfly Ball and the Grasshopper's Feast, dat gebaseerd is op een gedicht met bijna dezelfde titel: The Butterfly's Ball, and the Grasshopper's Feast, in 1802 geschreven door William Roscoe. Het was een gedicht bedoeld voor kinderen, en beschrijft een feest voor insecten en andere kleine dieren. Roscoe was tevens een voorvechter van het afschaffen van de slavernij.
Met deze twee gegevens zou hij goed passen in de discussies van onze tijd: het slavernijverleden en het in rap tempo verdwijnen van veel insectensoorten...

Ik vond een link naar het hele concept-album: Roger Glover (Feat. Ronnie James Dio) - Love Is All (The Butterfly Ball) (1974)

Tenslotte een mooie versie van dit lied (vind ik), gezongen door kinderen van over de hele wereld. Het komt voort uit het project Playing For Change, dat is opgezet om door middel van muziek, die universele taal, mensen dichter bij elkaar te brengen. Mooie gedachte, zo rond Kerst, toch?

Playing For Change | Song Around The World - Love Is All:


Meer over deze versie en de opname-locaties op de eigen site van het project Playing For Change / Love Is All.


Wie mee wil doen met (of luisteren/kijken/lezen bij andere deelnemers) ZOZ: Zwijmelen op Zaterdag, vindt de links bij Trees.
Afleveringen t/m ZOZ260 vind je bij Marja.


5 opmerkingen:

Melody zei

Ja klopt.... toch wel 1 van mijn favo nrs uit het grijze verleden...

Dit hummeltje en zijn gevolg doen t goed, geeft me een vette glimlach.


Anoniem zei

Heerlijke keuze. Al die kindersnoetjes maken me vrolijk. Heel fijne dagen Gauke.

natasja zei

Nooit geweten, dat van die bassist van Deep Purple.
Fijn liedje.
Jouw boodschap is vandaag: Love is all you need.
De mijne: Make love your goal.
We zitten samen op één lijn.
Fijne Kerst, voor jou en de jouwen, Dwarsbongel!

Joanne zei

Leuk, die uitvoeringen van het nummer. En die kinderen.... daar smelt je toch bij weg? Hele fijne dagen gewenst.

Liefs Joanne

Iris Papilio zei

Blijft een heerlijk nummer! Mooie uitvoeringen ook!