...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

vrijdag 12 oktober 2012

Niklas - 121012 - Evert en ik

Oppassen bij kleinzoons. De oudste, 15, heeft de avondmaaltijd gefrituurd. De jongste, bijna 11, is een enthousiast voetballer. Niet alleen op het veld. Hij speelt het nu met een vriendje op Playstation: Duitsland tegen Spanje. Commentaar: Evert ten Napel.
Kleinzoon vertelt trots aan vriendje, en vraagt bevestiging: "Opa, Evert ten Napel heeft vroeger bij jou in de klas gezeten he?"
Jammer, ik heb de klassefoto uit 1956 of 1957 niet bij me. Evert zit op zijn hurken op de voorste rij, ik op de tweede, in de buurt van Evert.

5 opmerkingen:

J@n. zei

Bij die eikel? Daar hoef je echt niet trots op te zijn!

Dwarsbongel zei

@J@n: Dat heb je soms zo, dat de één een andere kijk heeft op een BN'er dan de ander. Ik vond Evert een leuke klasgenoot, en ik sta zeker niet alleen in de mening dat hij een van de beste voetbalcommentatoren van Nederland is. Marijke b.v. vind hem sympathiek en een prettige stem hebben, zonder hem ooit ontmoet te hebben.
En echte eikels vallen nu wel van de bomen...

J@n. zei

Hoe hij in het echt is weet ik natuurlijk niet, maar van een voetbalverslaggever verwacht ik dat hij neutraal is en anders zo goed mogelijk zijn best doet dat te zijn en dat ontbreekt er ten ene male bij hem aan.
Nou weet ik wel dat niemand neutraal is maar bij dergelijke beroepen geeft het wel de kwaliteit aan.
Een eikel? och.......

Dwarsbongel zei

@J@n: Mijn idee is juist dat Evert altijd behoorlijk eerlijk en deskundig (gediplomeerd scheidsrechter, meen ik) verslag gedaan heeft, zonder te vergeten dat hij Nederlands verslaggever was. En met passie voor het voetbal.
Ik heb hem er (vriendelijk) nog wel eens van verdacht vóór PSV te zijn, omdat Jan van Beveren (tijdgenoot) ooit bij Emmen (uit de omgeving waar Evert is opgegroeid) had gekeept en "opgeklommen" was naar PSV.
Wat is sport zonder passie?
Onzin verkopen is het andere uiterste, en dat kom ik nu nog wel eens tegen bij de nieuwe generatie verslaggevers, terwijl ze niet zien wat duidelijk in beeld is...

platoonline zei

Ik was nooit een fan van Evert. Maar dat is puur persoonlijk en eigenlijk nergens op gebaseerd. Maar als ik hem vergelijk met sommige verslaggevers van de commerciëlen, dan vind ik hem geweldig.