...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

maandag 29 oktober 2012

ZONDER HAAT STRAAT

Dit "straatnaambord" trok onze aandacht bij Kunstenaarscentrum De Olifant in Nijmegen.
De kleine lettertjes leidden ons naar een Belgische website: www.zonderhaatstraat.be. Het blijkt een Antwerps initiatief te zijn tegen "racistisch en ander zogenaamd zinloos of willekeurig geweld", dat door heel veel organisaties wordt gesteund en is "uitgerold" over heel Vlaanderen.

De actie werd getriggerd door de brute aanval met een jachtgeweer op een Turkse vrouw die vredig zat te lezen op een bankje, en de koelbloedige moord op een zwangere Malinese au pair en het 2-jarige blanke meisje waar ze op paste.
De 18-jarige dader bleek extreem-rechtse sympathieën te koesteren.

In Antwerpen werden 100.000 van deze affiches voor de ramen gehangen, en een jaar later hingen ze er nog. Eventueel kun je het affiche downloaden en zelf uitgeprint voor je raam hangen, of als banner op je website of blog zetten.

3 opmerkingen:

J@n. zei

Maar zou dit nou echt helpen?

Selma zei

Ja Jan, elk klein positief woordje of daadje helpt. De vlinder uit de chaostheorie, je weet wel.
Dus bij deze een positief daadje:
een fijne dag gewenst Jan, dat je vandaag maar net zo mag lachen als op je foto, want lachen is gezond en je leeft er langer (en meteen ook vrolijker) door,
groetjes, Selma

platoonline zei

Jan, als we helemaal niets doen, dan gebeurt er zeker niets.

Het helpt, denk ik, als goedwillende mensen hun krachten bundelen. Je kunt niet alles afdoen met de gedachte: tja, helpt niks, ze gaan toch wel hun gang etc.

Het gaat er ook om een signaal af te geven. Dan zijn er altijd mensen die er over gaan nadenken.