...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

dinsdag 11 december 2012

Niklas - 121211 - Blutte Rutte?

Rutte blijkt een goed redenaar in het Nederlands, maar 'vergist' zich nogal eens met getallen en feiten.
Zou dat misschien komen doordat hij 'achter de voordeur' Bargoens spreekt? Het zou mij niet verbazen, want in dat dialect staat RUT voor BLUT, PLATZAK - en dat is waarheen hij ons leidt...

4 opmerkingen:

J@n. zei

En ik ben bang dat het hem nog gaat lukken ook, ondanks dat het een draaikont is.

Anoniem zei

Scherp!
Was dat woord vergeten, maar doet me nu opeens weer denken aan een oud grapje:Lazarus nodigde Ruth uit met hem naar de kroeg te gaan. Toen ze er na een paar uur uit kwamen, was Ruth lazarus en Lazarus was rut.

platoonline zei

Ach, Rutte heeft het vast goed met Nederland voor. Als hij met ons klaar is, zijn we allemaal: assertief, ondernemend, steken de handen ver uit de mouwen, vrijdenkend, praten oudhaags met een elitair accentje, denken allemaal aan onszelf en zijn dan ook allemaal stinkend rijk. En de VVD heeft dan 149 zetels in de tweede kamer.

Heerlijke vent, die Rutte.

Dwarsbongel zei

@J@n: Misschien OMDAT hij een draaikont is, die zijn koers laat bepalen door hoe de wind waait?
@Tagrijn: Die had ik nog nooit gehoord; het is wel een heel fraaie!
@Plato: ... en 49 zetels in de tot 50 gereduceerde Eerste kamer? Ik heb even vluchtig naar de huidige leden gekeken, en ik zou wel eens een verdeling naar woonplaats willen zien: ik heb de indruk dat de regio rond Wassenaar sterk vertegenwoordigd is in alle partijen, en het Noorden bijna niet.
Enne: ik vermoed dat Ruttemans benul heeft van de schakeringen der mensheid, maar iedereen afmeet aan zijn utopische menschbeeld.