...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

22 december 2012

Niklas – 121222 – De paus verwijt de keutel dat hij bruin ziet?

De paus murmureert weer eens over homo's, naar aanleiding van de nakende invoering van het homohuwelijk in sommige geestelijk verder ontwikkelde landen.
Bennie Ratzinger de 16e vindt dat "homoseksuelen de essentie van het menselijk wezen vernietigen", door geen man/vrouw/kinderen-huwelijk te vormen.

De paus hamerde in zijn verhaal op de traditionele gezinswaarden. Hij zei dat het gezin "tot in de kern wordt bedreigd" door de pogingen in verschillende landen om de "traditionele samenstelling van een familie" te veranderen.

Maar wat doet hij zelf dan? Is het celibaat niet een dogmatische afwijzing van die traditionele gezinssamenstelling, die duizenden rooms-katholieken wordt opgelegd? Met alle gevolgen van dien: de sexuele nood die daarmee opgeroepen wordt en waarvan het resultaat de laatste tijd in alle hevigheid aan het licht komt. Is dat goddelijker dan het homo-huwelijk?
"Hij die door zijn orgaan slechts pist / heeft steeds voor duizenden beslist", zong Robert Long al.
De essentie van het begrip "Liefde" (niet het woord) ontbreekt volledig in die vrome Teuteburgerlijke toespraken. Zijn eigen logica volgend, is het logisch dat de paus het begrip liefde niet kent, zo zonder traditioneel gezin om zich heen...
Ik vind dat hij zich intellectueel nogal te kakken zet.

2 opmerkingen:

platoonline zei

Dwarsbongel, je hebt helemaal gelijk. Ik kan er niets aan afdoen.

Laat ik van de gelegenheid gebruik maken om je een fijne kerst en een positief 2013 te wensen. Want ondanks dat het soms moeilijk te vinden is, bestaat het wel: positiviteit. Moge het veelvuldig op je pad komen.

J@n. zei

Waarom zo moeilijk, kunnen homo's niet samenleven zoals hetereo's?