...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

07 februari 2013

Restauratie oude Dwarsbongel haalbaar?

Ik ben een nieuw blog begonnen in een poging om te redden wat er te redden valt van dwarsbongel.web-log.nl, na het fiasco van de migratie naar een ander software-platform.
Sanoma zei "Weblog.nl over te dragen aan Wordpress", maar dat houdt in dat elke blogger het zelf  moet doen, en zich moet zien te redden met de falende exportmiddelen. Veel afbeeldingen blijven hangen bij weblog.nl.
Tenzij je kans ziet die alsnog handmatig op te halen (kijk bij Uitwijkpost en Problogger) en weer in te voegen, zijn ze na 1 maart naar de eeuwige Sanoma-jachtvelden, en is voor ons beiden daarmee 6 1/2 jaar werk aan 4 blogs vernield.


En deze adverteerders-wervende tekst staat NU, 22 februari 2013, een week voordat weblog.nl "uit de lucht gaat", nog steeds te ronken op de website van Sanoma Digital, waarmee juist de economische waarde van "gratis bloggers" wordt "onthuld" (op betaalde blogs komt immers geen reclame!): 

Omschrijving
Deel je verhaal

Weblog.nl is Nederlands grootste en populairste weblog community met meer dan 200.000 actieve weblogs, en groeit nog steeds. Weblog.nl is een actieve community die groot is geworden dankzij de eenvoudige en toegankelijke formule die zowel beginnende als gevorderde internetters mogelijkheden biedt om zich op hun weblog te uiten en hier kennis, informatie en ervaringen te delen met de bezoekers van hun weblog. Hierbij maken zij dankbaar gebruik van de multimediale mogelijkheden die Weblog.nl hen biedt; hun blog posts bestaan uit tekst, beeld, audio en video. De webloggers bij Weblog.nl zijn fanatieke internetters en gepassioneerde bloggers die veel tijd besteden aan hun weblog.

De Weblog.nl bloggers creeren content met een hoge authenticiteit en attentiewaarde voor de bezoekers van hun weblog; veelal familie, vrienden, bekenden en geinteresseerden. Dit maakt Weblog.nl een effectief advertentiemedium.
De leeftijd van de bloggers met een weblog bij Weblog.nl varieert van basisschool leeftijd tot bejaard. De bezoekers van hun weblog bestaan voor 51% uit vrouwen. De leeftijdscategorie 20-49 jaar is met 67% het beste vertegenwoordigd. Van alle bezoekers van de weblogs bij Weblog.nl valt 43% in de sociale klasse AB1, is 41% hoger opgeleid en 45% middelbaar opgeleid
 
Adverteren op Weblog.nl kan op de home- en beheerpagina's en door middel van de goed gelezen nieuwsbrief. Hiermee is het mogelijk op een laagdrempelige manier een dialoog aan te gaan over een bepaalde boodschap om zo optimaal te profiteren van de social media mogelijkheden van Weblog.nl. Ook is het uiteraard mogelijk een thematische weblog te starten.


15 opmerkingen:

Harry Perton zei

En ze gaan rustig door met reclame plaatsen op hun baggersysteem. Daarmee de servers belastend en de pogingen van de bloggers frustrerend om nog te redden wat er te redden valt. Wat voor plaat moet je dan voor je hasses hebben?

Damn Sanoma!

Anoniem zei

Toen ik zei : geef ons een kopie van die Typepad files en ik regel het, was het antwoord : "nee, dat mag niet i.v.m. het copyright. Het werkt van duizenden mensen wordt straks vernietigd, maar dankzij Sanoma wordt het niet illegaal gekopieerd !

J@n. zei

Onzinverhaaltjes spuien, daar zijn ze eenzame klasse in!

Dwarsbongel zei

@Harry: hun enige missie is het om de wereld vol te plempen met reclame, en daar zoveel mogelijk aan te verdienen. Magazines en sites voor "doelgroepen", die helemaal niet op die rotzooi zitten te wachten. Hoezo windhandel?
@Knutselsmurf: Ze hadden je toch tijdelijk onder geheimhoudingsplicht kunnen contracteren (zonodig als vrijwilliger)? Het stinkt zoals nog weinig gestonken heeft...
@J@n: Onzinverhaaltjes VERKOPEN bedoel je zeker?

Grutte Pier zei

In hun kleine lettertjes staat vast dat ze niet verantwoordelijk zijn bij verlies.

Wel bij © schending.

Vandaar de doe-het-zelf-methode...

Zo kom je overal mee weg....

Bertie zei

En nu maar hopen dat WP en Blogger niet dezelfde weg opgaan.
Punt heeft al een stap in die richting gezet.

tagrijn zei

Het is onbegrjpelijk dat zulke dingen zomaar ongestraft kunnen. Kun je ook niet in kleine porties de zaak exporteren.

Dwarsbongel zei

@Grutte Pier: Als ze kleine lettertjes hebben die in strijd zijn met de grote letters, waarmee ze hun klanten - de bloggers c.q. de content-makers van hun verdienmodel - hebben gelokt, kun je dan spreken van oplichting of flessentrekkerij? Nou ja, voordat ze goed en wel waren begonnen met de "migratie" roeptoeterden ze al over champagne...
@Bertie: zorg in elk geval dat je kopiën bewaart van je waardevolle publicaties!
@Tagrijn: je kunt niet in porties exporteren, want je krijgt één exportbestand waar je hele blog in zou moeten zitten, behalve het beeldmateriaal. Dat zou opgehaald moeten worden bij weblog.nl op het moment dat je het exportbestand importeert bij wordpress, maar dat werkt zelden goed. Zodoende worden de afbeeldingen NIET opgehaald en blijven de links in het geïmporteerde blog verwijzen naar de afbeeldingen bij weblog.nl, en dat gaat per 1 maart naar de eeuwige Sanoma-jachtvelden. Laat ze daar zelf ook maar naartoe gaan.

platoonline zei

Dwarsbongel,
Ik heb gewoon mijn bestanden een voor een gekopieerd en gecorrigeerd. Kostte veel tijd maar alles is dan wel goed.

En die foto's heb je toch nog wel op je harde schijf of op een fotokaartje?

Dwarsbongel zei

@Plato: Ik zelf heb in principe alles nog wel ergens staan, maar Marijke heeft vaak direct online haar blogs getypt...
Het grootste probleem zit echter in de duizenden blogs die gerestaureerd moeten worden, want we hebben wel de exportbestanden met tekst en zip-bestanden met afbeeldingen, maar dan moet alles weer gecorrigeerd en uitgezocht en gekoppeld worden.
Als we (ik) dat moeten doen, komen we de eerste maanden nergens anders meer aan toe, ben ik bang; bovendien reikt de concentratieboog niet zo ver...

platoonline zei

Ik vond na enig lezen dat er van de 770 verhalen en weet ik wat voor dingen, er zo'n 250 wel weg konden. Gewoon niet goed genoeg of niet meer relevant. Na afloop vroeg ik me af hoe anderen in zo'n proces zichzelf beleven.

Heb jij dat nu ook of ben ik daarin een uitzondering?

Anon of Holland zei

Hi, ik had een vraagje,

ik ben zelf op 't moment bezig ook door mijn xml te gaan in Word om alle verkeerde diakritische tekens te herstellen, maar als ik 'm dan weer save als xml kan ik 'm bij Wordpress niet meer gebruiken om te importeren, hij geeft aan: "This does not appear to be a WXR file, missing/invalid WXR version number".

Enig idee hoe dit komt?

Anon of Holland zei

Nevermind, Open Office gedownload en daarmee doet 'ie 't wel.

Dwarsbongel zei

@Anon: heeft het misschien te maken met a) automatische bestandsextensie, of b) automatisch ingevoegde html/xml code?
Dat laatste lijkt me in MS-Word nogal eens voor te komen - de Microsof aanpak tegen de draad in van gestandaardiseerde code, en ook toevoeging van volstrekt overbodige code.
Ik werk al geruime tijd met OpenOffice, dat vrijwel hetzelfde kan en net zo goed of beter.

Dwarsbongel zei

@Plato: Om behalve het corrigeren ook nog te selecteren, dat kan eigenlijk alleen op basis van actualiteit. Maar als je de blogs beschouwt als een vorm van geschiedschrijving, een verwijzing naar de actualiteit van dat moment en dan als herinnering, wordt het al veel moeilijker...