...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

09 december 2017

171209 - ZOZ - Van dichten en dalen

Wie mee wil doen met (of luisteren/kijken/lezen bij andere deelnemers) ZOZ: Zwijmelen op Zaterdag, vindt de links bij Trees.
Afleveringen t/m ZOZ260 vind je bij Marja.


Het waren rare weken. We hadden een controle-afspraak in het UMCG op maandag, en die dinsdag een afspraak om de winterbanden te monteren. Maandag reden we de parkeerkelder in, en daar deed de auto ineens "gek". Ik heb onze pechhulp gebeld terwijl Marijke haar consult had.
De auto moest weggesleept worden, en wij werden thuisgebracht met een taxi (!). De auto werd naar onze garage gebracht. Terwijl onze winterbanden nog bij vrienden lagen…
Afgelopen woensdag, een week later, hebben we ons geplande bezoek aan Ikea ingehaald, en in Rolde mijn "archief" van 1999-2005 als coördinator van een kunstenaarsgroep overgedragen aan een bestuurslid dat ik nog ken.
Donderdag hebben we de winterbanden opgehaald en vrijdag zijn ze gemonteerd.
Tussendoor ben ik een volle werkweek aan het schilderen geweest, na de oplossing van ons schimmelprobleem...

Door de vorige ZOZ-ronde dacht ik aan een ooit als huiswerk geschreven gedicht. Dat was geschreven met als inspiratie een kleurenfoto of ansichtkaart, maar daarvan heb ik toen alleen een simpele zwart/wit kopie kunnen maken.


Het weervinden van dat gedicht heeft me erg nieuwsgierig gemaakt naar de oorspronkelijke kleuren en de locatie waar die foto is gemaakt. Voor mijn oproep en het gedicht, zie mijn vorige bericht 171203 - Zoektocht naar deze plek hier op mijn blog.

Omdat het begrip "dal" een ondertoon is in dat gedicht, zocht ik op Youtube met het woord "valley". Dat daarbij "Valley of Tears" prominent voorkwam, is voor mij geen verrassing: geschreven en als eerste uitgevoerd door Fats Domino (1957) en vooral bekend als hit van Buddy Holly (1958).
Later werd een gebied in de Golan-hoogte ook Valley of Tears genoemd, naar aanleiding de Jom Kippoer oorlog in 1973, tussen Israël en Syrië.

Via "Valley" kwam ik uit bij een zangeres waarvan ik nog nooit gehoord had: Marina and the Diamonds (nl), geboren als Marina Lambrini Diamandis. Ze is geboren en woont in Wales, heeft een Griekse vader en een Welshe moeder. Vandaar.
The Diamonds is niet de naam van haar band, maar afgeleid van haar achternaam, en ze zegt dat ze met "the Diamonds" haar fans aanduidt.

De tekst deed mij eerst vermoeden dat de song wou aangeven hoe iemand met schizofrenie zich voelt, maar de muziek is volgens zeggen geïnspireerd op een film, oorspronkelijk uit 1967: Valley of the Dolls. Die gaat over drie jongedames en de verwikkelingen in hun levens en carrières; beslist niet allemaal rozengeur en manenschijn...
Ik heb gekozen voor een video met de tekst in beeld.

Marina and The Diamonds - Valley of the dolls:


Deze song komt van haar succesvolle tweede studioalbum Electra Heart (2012), net als de volgende.

Marina And The Diamonds - State Of Dreaming:


Haar derde song heb ik mede gekozen om de video. De song staat op haar, ook succesvolle, debuutalbum uit 2010 The Family Jewels.

Marina And The Diamonds - I Am Not A Robot:


Ik vind haar, behalve zangeres, ook tekstdichter!

11 opmerkingen:

Albert y Mara fotoblog zei

Niet helemaal onze keus, maar als lovesongs zijn ze om aan te horen.
Wij wensen jou een fijn weekend met Marijke en kleed je goed aan.
Hopelijk wèl de sneeuwschuiver bij de hand.

Anoniem zei

Je hebt me weer weten te verrassen. Mooie nummers van een bijzondere dame.

MelodyK zei

Indrukwekkende verschijning deze dame, had er nog nooit van gehoord. De muziek is niet geheel mijn ding dan maar ze beheerst het wel en heeft een mooie techniek en een groot stembereik ook.

Altijd weer verrassend hoe jij je blogs in elkaar schuift, ogenschijnlijk onsamenhangend maar dat is het nooit.

Fijn weekend.

Elisabeth zei

Dat was dus een drukke week voor jullie ,nu hopelijk een rustig weekend.De zangeres is mij onbekend maar ik heb genoten van de muziek ,vooral het eerste nummer vind ik geweldig
Gr Elisabeth

CorryR zei

Wat weer een verrassende keuze van jou. Zo fijn dat je er de herkomst enzo bij schrijft. Persoonlijk vind ik de eerste het mooiste, maar dat komt natuurlijk ook dat ik afkomstig ben uit een dal. Prachtige zangeres. Mag wel bij ons op het koor komen zingen....

Nietzomaarzooo zei

Een ruwe diamant. Mooi en verrassend en uiteraard weer met interessante achtergrond informatie door jou aangeleverd. Dank je!
Fijn weekend zonder hulpploegen.

Iris Papilio zei

Weer een totaal onbekende zangeres.
Maar wel een met een heel erg aparte, doordringende stem!
Prachtig!
Mooie zwijmeldag verder!

AnneMarie Winter zei

Heb nog nooit van haar gehoord. Mooie stem en muziek. Was een rare week dus maar wel mooi aan elkaar geschreven met beslist geen verkeerde muziek.

rias-weblog zei

Prachtig en verrassend mooie stem.
Dank voor alle informatie :-)

Joanne zei

Verrassende muziek. Voor mij een onbekende zangeres. Maar dat maakt jouw blog zo leuk. Hij is altijd zo uitgebreid en met verschillende muzieksoorten. Dan leer je stijlen kennen waar je nog nooit van gehoord hebt en dan is het heel verrassend.
Respect hoe je elke week weer een blog schrijft met mooie muziek.
Ik heb genoten. Vooral het eerste nummer vond ik erg mooi.

Liefs Joanne

Liesbethblogt zei

Bijzondere stem! Ga nog eens wat opzoeken van haar.