...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

05 januari 2019

190105 - ZOZ - Van heartbeat en merseybeat

Als je begint te schrijven over muziek terwijl een nabij familielid die dag een zware operatie ondergaat, slaat je hart misschien wel eens een slag over van de spanning. Bij ons tenminste wel.
We hebben inmiddels bericht gekregen dat de operatie is geslaagd, nu volgt er een pittig revalidatietraject. Vooraf is vastgesteld dat de conditie van de patiënt in orde is, dus de vooruitzichten zijn gunstig.

Mijn muziekkeuze wordt er deze keer wel door bepaald. Het gaat om de titel, niet om het romantische verhaal in de song. Wel om de muziek natuurlijk, want ik vind de muziek van Buddy Holly (nl) and The Crickets (nl) nog steeds zeer de moeite waard.


Ik verklapte de titel eigenlijk al, maar het is weer een woord dat veel kan aanduiden, dus Wikipedia heeft er een "ontwarringspagina" voor - Heartbeat (nl) - maar ik bedoelde natuurlijk de Buddy Holly song Heartbeat.

Buddy Holly - Heartbeat:


Buddy Holly was op 16-jarige leeftijd al semiprofessioneel muzikant. Op 22-jarige leeftijd kwam hij om bij een vliegtuigongeluk.
The Crickets gingen door in verschillende samenstellingen tot 2016. De constante factor vanaf het allereerste begin is drummer Jerry Allison (nl).

Er is een Britse groep, die zich vernoemd zou hebben naar Buddy Holly, maar een andere lezing is, dat ze zich ter plaatse vernoemd hebben naar de hulst, in het Engels holly, die bij hun eerste optreden in de kleedkamer hing, om aangekondigd te kunnen worden. Beide versies worden verteld door groepsleden. In elk geval hebben ze een volledig album opgenomen met uitsluitend Buddy Holly covers.
Ik heb het natuurlijk over The Hollies (nl), exponenten van de Mersey Beat (nl), waarmee het Amerikaanse monopolie in de populaire Engelstalige muziek werd doorbroken.

The Hollies - Heartbeat:
Wie mee wil doen met (of luisteren/kijken/lezen bij andere deelnemers) ZOZ: Zwijmelen op Zaterdag, vindt de links bij Trees.
Afleveringen t/m ZOZ260 vind je bij Marja.


5 opmerkingen:

MelodyK zei

Jouw eerste regels raken me ongekend ... 2 personen een jaar geleden, iets later in het jaar weliswaar maar toch.... hetzelfde als jouw naaste... 1 is er nog en zit nog steeds volop in dat revalidatie traject... de ander overleed in juni na die operatie in maart... Ook zij kregen beiden 'conditie prima' ... te horen... dus helaas zegt het zo weinig...
HOe dan ook ... ik hoop oprecht dat die persoon en jullie nog meer leed bespaard zal blijven.


Je muziek past er wel bij... en ondanks de trieste inleiding toch wel mooi.

Sterkte hoor!

Dwarsbongel zei

@Melody: de operatie is uitgevoerd in een van de beste ziekenhuizen op dit gebied, en de prognose voor dit type operaties is heel gunstig, ook al is het een zware ingreep. Leeftijd is ook een factor, in dit geval "beter" dan bij bekenden die ook zo'n operatie met goed gevolg hebben doorstaan en inmiddels b.v. 10 jaar verder zijn. We zijn dus naar omstandigheden optimistisch.

Iris Papilio zei

Heerlijke vertolkingen van een prachtig nummer!
Een mooi gevonden thema voor de gedachten die nu door je heen gaan ivm die operatie van een geliefd iemand!
Sterkte en ik hoop dat het goed komt!

Anoniem zei

Heerlijke zwijmels. Sterkte voor de patiënt.

Joanne zei

Een mooi bijpassend nummer bij je verhaal watt mij erg geraakt heeft. In mijn naaste omgeving moet ook iemand een zware operatie ondergaan.
Heel veel beterschap voor de patiënt en fijn dat alles goed is verlopen.

Liefs Joanne