...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

vrijdag 11 november 2011

Niklas 111111 - Sint Maarten

Vanavond stonden een paar verlegen Hindoestaanse kinderen voor onze deur, die aanbelden en, geheel volgens de traditie alhier, met hun lampionnetjes in de hand heel mooi een heel gewoon Sint Maarten-liedje zongen.
Tegelijk met dat ik dacht: "Wat een goed geïntegreerde kinderen!", hoorde ik ergens ver weg een bittere stem die zei: "Zie je wel, nog maar net uit de luiers en die Islamieten lopen hier al te schooien!".
Waar zou die stem toch vandaan gekomen zijn?

6 opmerkingen:

Ximaar zei

Was vanavond even bij de chinees en die klaagde er over dat er vroeger veel meer sintemaartenkinderen langs kwamen. Ik zei tegen een klant dat ze niet moesten zeuren, in hun zaak hangen het hele jaar door al oranje lampionnen. :-)

knutselsmurf zei

Tja. Vorig jaar stond er een moeder met 2 kinderen voor de deur, maar ik had niets in huis. Dit jaar vertelde een groot bord me dat het bijna Sint Maarten was. Ik kocht 3 zakken verantwoord snoep, maar er is niemand om gekomen. Ik hoop dat ze een beetje smaken, bij de thee.

tagrijn zei

Bij de intocht van Sinterklaas zie ik ook altijd gehoofddoekte moeders met hun kinderen staan, die luidkeels sinterklaasliedjes zingen. Ik vind dit echt prachtig. Mar ja, je ,kunt natuurlijk bewust alles verkeerd interpreteren.

J@n. zei

Wilders woont toch niet bij jou in de buurt wel? ;-)

Dwarsbongel zei

Er kwamen bij ons ook veel minder kinderen dan de vorige jaren. Marijke had nog even flink wat ingeslagen, maar nu moeten we zelf aan de bak (met snoep en mandarijnen).
@J@n: Of hij hier in de buurt woont weet ik niet, want hij woont toch op een geheime, beveiligde locatie? Maar als ik hem uit mijn huiskamer wil weren, moet ik de TV uitlaten...

plato zei

Als dit echt zo gezegd is, dan vind ik dat behoorlijk schoftig en kortzichtig.

Enfin, in mijn donkere straatje komt niemand. De kinderen blijven liever in de grote straat. Begrijpelijk, maar ik had zo graag eens een flinke rits zangers aan de deur gehad. Van welke origine maakt me totaal niet uit.