...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

dinsdag 15 november 2011

Petitie Syrië

We zien het op TV dagelijks allemaal gebeuren:
"Syrische veiligheidsdiensten en militairen lijken een grootschalige en systematische aanval op burgers te hebben geopend. Vreedzame protesten worden genadeloos neergeslagen. Zelfs in het ziekenhuis zijn gewonde demonstranten hun leven niet zeker. De VN-Veiligheidsraad onderneemt onvoldoende actie om de repressie in Syrië te stoppen. Amnesty vindt het tijd voor een sterke resolutie.
Help mee de druk op te voeren. Teken de petitie "

http://www.amnesty.nl/actiecentrum/acties/stop-de-genadeloze-repressie-in-syrie

7 opmerkingen:

J@n. zei

Ik geloof niet zo in het tekenen van dergelijke petities, het is net zoiets als 'stille tochten' daar zie ik het nut ook niet van in.
Wat misschien wel helpt is dat de demonstraties niet meer zo vreedzaam zijn. Gisteren op het journaal was te zien dat er wat legervoertuigen in brand stonden. In Libië heeft het geholpen, maar zij zijn er ook nog niet.

plato zei

Gedaan!! Je kunt er wel of niet in geloven, maar helemaal niets doen dan? Nee, dan toch maar getekend.

Ximaar zei

Teken je zo er in feite niet voor dat de Navo een volgende oorlog mag beginnen en nu tegen Syrië?

Ik vind dat er zeer selectief door de Navo wordt ingegrepen. Ze zouden ook eens in moeten grijpen in het zuid-oosten van Turkije waar Koerden en Alevieten onderdrukt worden. Of in Noord-Ierland dat GB al jaren bezet. En misschien is het iets dat de Navo eens luchtsteun aan de Indianen in de USA gaat bieden.

Probleem is dat er veel mis is met het regiem van Syrië, maar dat geldt precies zo voor Saoudi-Arabië die gewoon wat beter is in het onder de duim houden van de bevolking.

De Navo wil hier en daar af en toe oorlogje spelen. Het liefst op de meest laffe manier, onbereikbaar hoog vanuit de lucht en met veel overmacht. Voor die oorlogjes zoeken ze steeds aanleidingen, en die zijn er voldoende. En het zou mij niet verwonderen als het resultaat van deze competitie ook zo'n aanleiding gaat worden.

Dwarsbongel zei

@J@n: Het maakt toch wel verschil of je met een clubje gooise geitenbreiers zo'n petitie opstelt, of dat het door Amnesty gedaan wordt: daar wordt nog wel eens naar geluisterd.
Iéts doen voelt minder "met de handen in de zakken staan kijken", zonder dat ik de illusie heb dat nou specifiek míjn handtekening de doorslag geeft.
Maar met véél handtekeningen heb je meer kans dat je iets bereikt, en je schiet of slaat tenminste niemand dood...

Dwarsbongel zei

@Ximaar: Ik zie de activiteiten van Amnesty los van de NAVO, want Amnesty zal ook in het geweer komen als de NAVO zich misdraagt.

tagrijn zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
tagrijn zei

Zo, gedaan! Maar ik koester niet de illusie dat het iets zal helpen.