...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

donderdag 19 april 2012

Multitasking, uitsloofvogeltje, Godsgeloof, Moya Brennan en Maarten

Gisteren stond er iets in de krant dat voor mij geen nieuws was, maar het was nu wetenschappelijk bewezen: Ook vrouwen kunnen niet multitasken. Nou is die krantenkop zoals gebruikelijk ongenuanceerd, maar dit is blijkbaar een gefundeerd onderzoek met geavanceerde middelen door Jelmer Borst, die zich specialiseert op dit soort onderwerpen. Ik denk dat veel vrouwen nu een illusie armer zullen zijn, of ze schieten in de ontkenningsfase.
Ik ben altijd al van mening dat je, voordat je termen gaat gebruiken voor generalisaties over eigenschappen van mannen en vrouwen, die termen, zoals Multitasking, zorgvuldig moet definiëren waar je het over hebt.

Vanmorgen werd ik, zoals wel vaker, wakker door het geluid van vogels. Bij ons in de buurt woont een vogeltje, dat ik ben gaan noemen: het uitsloofvogeltje. Ik vermoed dat het een kleine vogel is, maar het beestje heeft een enorm uithoudingsvermogen en is goed bij stem. Urenlang kan het onafgebroken zingen: "Tuut tuut tuut tuut - twiet twiet!" Nou ja, dat is mijn primitieve notatie van de melodie. Steeds diezelfde melodie, met soms minimale variaties in ritme, niet in toonhoogte.
Ik zou wel eens nader willen kennismaken met dat vogeltje, maar visueel heb ik hem nog niet kunnen ontdekken.

Ook vandaag zo'n "dacht ik al"-bericht in de krant: Geloof in God neemt wereldwijd langzaam af. En ook hier is het krantenbericht een zeer beknopte versie van het onderzoeksverslag, dat in de populaire versie kopt: Belief in God rises with age, even in atheist nations. Bij mij werkt het andersom: de paplepel als boemerang?

Vanavond ben ik alleen thuis. Mijn echtgenote is samen met mijn voormalige echtgenote naar een optreden van Moya Brennan. Niet dat ik Moya's muziek niet mooi vind, prachtig zelfs. Maar als ze wat over mij te praten hebben, kunnen ze dat beter zonder mij doen. En ik bekijk de DVD met de "Eindejaarsconference 2011, Maarten van Rossum relativeert en fileert", een verjaarscadeau. Maar die twee uur ga ik wel opdelen...

4 opmerkingen:

Mark zei

Probeerde je nou vier verhalen tegelijk te schrijven?
Ach, multitasking kan ook gewoon betekenen dat je meerdere taken uitvoert. Niet noodzakelijk tegelijkertijd.
Ik heb hier ook zo'n uitsloofhaantje in de boom. de hale dag hoor ik: twietwieduuuu, twietwieduuu, twietwieduu. Die heeft ook niks melden. Of toch: lekkere wijfjes, hier zit ik! :-)

Selma zei

"Ik denk dat veel vrouwen nu een illusie armer zullen zijn, of ze schieten in de ontkenningsfase"
Sommige vrouwen gaan nu relaxed een kopje koffie zetten.
Dat vogeltje... Google eens op 'heggenmus'. Er zijn sites die z'n geluid laten horen. Hij laat zich makkelijk spotten doordat hij altijd bovenop een boomtop zit.
Ben benieuwd.
P.S. Dat van die vriendschap tussen je vrouw en je ex vind ik grappig. Zo heb ik twee exen die zeer dik bevriend met elkaar zijn geraakt, via mij. Zelf zie ik ze niet vaak meer, al draag ik ze een goed hart toe.

Dwarsbongel zei

@Mark: Ach, beschrijving van een dag uit het leven van...
Met multitasking wordt wel degelijk het gelijktijdig uitvoeren van meerdere taken bedoeld. In de praktijk moet ook een computer echter steeds schakelen tussen taken.
@Selma: Koffiezetten behoort tot de eenvoudige routines, die niet veel geheugenruimte nodig hebben die voor andere taken nodig is.
Nee, het is geen heggemus, ik heb al een hele lijst met vogelgeluiden afgescand...
Het begrip "ex" hoeft inderdaad niet gepaard gaan met haat en nijd, maar als dat wel het geval is, is het meestal een luidruchtiger geval.

Platoonline zei

Heerlijk die twee vrouwen die vast over al je onhebbelijkheden hebben zitten praten. Dat zal heel wat twiet twiet en fluit fluit hebben opgeleverd. Als ze je van een oordeel voorzien ga je misschien ook wel (weer) in God geloven. Je hebt er ook de leeftijd voor, toch?

Multitasking is een mooi woord. Maar ik kan echt maar een ding tegelijk. Ik kan wel dingen achter elkaar. Maar dan zit er meestal wel een bak koffie tussen.