...en Niklas "logeert" hier ook. (v/h dwarsbongel.web-log.nl en niklas.web-log.nl)

11 augustus 2018

180811 - ZOZ - Van twee broers en muziek

Wie mee wil doen met (of luisteren/kijken/lezen bij andere deelnemers) ZOZ: Zwijmelen op Zaterdag, vindt de links bij Trees.
Afleveringen t/m ZOZ260 vind je bij Marja.


Een gezin dat de buurt wel eens verbaasde. Als jonge jongens pakten ze samen met hun vader soms de tent in om te gaan kamperen als er sneeuw lag. En er werd door het gezin veel gedaan voor vluchtelingen en andere hulpbehoevenden.
De vader overleed, op relatief jonge leeftijd, kort nadat ik tegenover hen kwam wonen bij mijn lief.

Beide jongens "gingen in de muziek". Over de jongste, Willem, heb ik het al een paar keer gehad in een blog, in het kader van"Zwijmelen Op Zaterdag" (ZOZ): ZOZ-084 (2 juni 2014), ZOZ-124 (28 maart 2015), en ZOZ-261 (11 november 2017). Die laatste keer was naar aanleiding van het overlijden van Willem op 58-jarige leeftijd. (Helaas zijn sommige clips van YouTube verwijderd).

Kamperen deed broer Erik nog steeds: op Facebook verschenen zijn foto's van- en rond de tent op Vlieland. En veel ingeklede wijsheden, en grappen en grollen.

Maandag is Erik op 60-jarige leeftijd overleden, op de dag af 9 maanden na zijn 19 maanden jongere broer. Op ons vakantieadres werden we ingeseind dat Erik ernstig ziek was, met een heel slechte prognose. Voordat we weer thuis waren was hij overleden.
Voor ons was Erik meer op de achtergrond, maar de regelende kracht in het gezin. Voor heel veel vrienden was Erik een markante persoon, zoals Willem een markante persoon was in het straatbeeld van Emmen. Erik's rol in de muziek lijkt meer op de achtergrond, maar was belangrijk: hij speelde bas, en trad op als techneut. De broers speelden zowel samen als apart van elkaar in bands.
Voor hun oude moeder, die haar man en zonen heeft overleefd, en veel van hun vrienden is het duidelijk dat ze nu weer samen verdergaan met muziek maken.


Ik koos een video die ik al eens eerder plaatste, omdat daarin beide broers te zien zijn, en ook een vaste waarde in hun leven, zanger Elias de Vries, waarmee Willem als duo doorging als Mr. Jones Band, nadat eerdere reïncarnaties van de band waren uiteengevallen. Ook Erik speelde daarin mee, en bij deze en andere opnamen speelde hij bas en maakte de opnamen. Het laat ook en glimp van hun humor zien; ook iets waardoor we ze niet zullen vergeten...

Mr Jones - Friday I'm in Love (The Cure):


10 opmerkingen:

Happy Hulk zei

Mooi dat je ze gekend hebt.

Anoniem zei

Ik hoop inderdaad dat ze elkaar boven weer gevonden hebben. Triest dat alle mannen zo jong zijn overleden.

AnneMarie zei

Triest, zo'n machteloos gevoel. Je zou het graag anders willen zien maar er is geen weg terug. Soms heb je vrede met de dood maar hier overheerst een gevoel van spijt en machteloosheid.

MelodyK zei

Een verhaal dat kippenvel bezorgt... wat bizar dat ze alledrie zo jong 'weg' moesten zeg!!

Gelukkig zijn ze nu wel weer samen en gaan ze boven weer regelmatig hun tent pakken en muziek maken... met donszachte sneeuw, dat dan weer wel ;-)

Iris Papilio zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Iris Papilio zei

Een bijzonder verhaal Gauke.. en beiden zijn veel te jong gestorven!
Dank weer voor je bijdrage aan deze 300e keer Zwijmelen op Zaterdag!

Unknown zei

Groot verlies ......

Joanne zei

300 keer zwijmelen. Een mijlpaal. Zo leuk. Net als jouw bijdrage. Altijd bijzonder. Ik kan helaas niet meer meedoen, maar ik blijf jullie volgen.

Liefs Joanne

tagrijn zei

Dat deze mensen allemaal zo vroeg zijn gestorven... Je kunt het bijna geen toeval noemen...

Liesbethblogt zei

Veel te vroeg, wel een fijn nummer.